bruisende zaken

Pianotechniek  als passie

Pianotechniek als passie

01-01-2022

Het was de opa van Geert Simons die - onder de naam Jos W. Simons - het familiebedrijf oprichtte dat Geert in 1992 overnam van zijn vader. “Ik heb het vak met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt hij. “Als kind was ik altijd al in de werkplaats te vinden.” De liefde voor het vak is nooit meer verdwenen. Het 105-jarige bedrijf Simons Piano is anno 2022 dan ook springlevend.

Kwaliteit en vakmanschap

“Muziek vormde een centrale leidraad in ons gezin”, vervolgt Geert. “Muziek is ontzettend belangrijk, voor zowel jong als oud. In mijn beleving kun je er zo veel emoties in kwijt. Zelf muziek maken kan zeer bevrijdend werken en bovendien een stuk rust geven. Alleen al om die reden ben ik er een groot voorstander van kinderen op school al op jonge leeftijd te laten kennismaken met muziek.”

Een ambacht

Het stemmen en repareren van piano’s is echt een ambacht. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel, net als eerlijkheid. Ik ga dan ook bij de mensen thuis langs om te beoordelen of de piano daadwerkelijk de moeite waard is om te reviseren.” Ook het huren of kopen van gebruikte piano’s behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je je piano er in iedere gewenste kleur laten spuiten. “Onderhoud is natuurlijk ook essentieel. Vanuit die optiek installeer ik regelmatig een klimaatbeheersingssysteem (Dampp Chaser) in piano’s. Om geluidsoverlast te voorkomen is een Silent Systeem een uitkomst.”

Weer verliefd

“Het is en blijft een uitdaging om een instrument dat vaak veel emotionele waarde heeft voor mensen, in oude glorie te herstellen, zodat ze er weer verliefd op worden. Ik ben heel blij dat ik ooit voor dit vak heb gekozen, ik doe het nog steeds met ontzettend veel plezier!”

Bekijk ook eens het volgende filmpje over Simons Piano: https://vimeo.com/612718945.

Kraaivenstraat 25-11 Tilburg info@simonspiano.nl | 013-5425374 www.simonspiano.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik