bruisende zaken

Kinderen houden van dieren

Kinderen houden van dieren

29-06-2018

Kinderen houden van dieren en dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling.

Een dier kan een actieve, energieke speelkameraad zijn die een kind kan helpen zijn energie kwijt te raken. Een dier kan een kind ook een gevoel van veiligheid en vertrouwen geven en zo stimuleren om op ontdekking te gaan. Daarnaast hebben dieren een positieve invloed op het zelfvertrouwen, het zelfbeeld en de weerbaarheid van kinderen.

Ook kunnen dieren woordloze troost bieden, wat zeker voor het nog niet zo op taal gerichte kind een pluspunt is. Aan de andere kant kunnen dieren juist het leren van taal stimuleren, doordat zij de fantasie prikkelen, een goed luisterpubliek vormen en kinderen een stimulus geven om te praten. Natuurlijk helpen dieren ook bij het leren van belangrijke lessen over het leven, liefde en verlies.

Het helpen bij de verzorging van dieren geeft kinderen het gevoel dat ze nodig zijn, een belangrijke taak hebben. Bovendien ontwikkelen ze, door het zorgen voor dieren, nuttige vaardigheden als verantwoordelijkheidsgevoel en discipline.

't Werfje biedt kinderopvang aan op de boerderij, waar kinderen op natuurlijke wijze in contact komen met dieren en de natuur. Al onze dieren worden gezond gehouden in samenwerking met dierenartsenpraktijk Langerwerf.

Kinderdagverblijf 't Werfje Kijldijk 1, 4909 AX Oosteind | 06 19 08 57 15 | kinderdagverblijftwerfje@gmail.com | www.kinderdagverblijftwerfje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos