bruist reizen

Orlando, speciaal voor pretparkliefhebbers

Orlando, speciaal voor pretparkliefhebbers

01-01-2019

Orlando is dé pretparkhoofdstad van de wereld - ook al krijgt de stad meer concurrentie van Dubai en Abu Dhabi - en zeker een must do voor alle achtbaan- en pretparkliefhebbers. Hierbij enkele bruisende tips, ondanks dat de ultieme reis voor iedereen verschillend is.

een must voor achtbaan-liefhebbers

Meestal geldt wel: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je ticket. Wanneer vluchten in bepaalde periodes niet vol raken, kunnen de prijzen korter voor vertrek wel
- eens zakken. Check zeker ook het vertrekken vanaf Brussel, Amsterdam of Düsseldorf. De meeste vluchten gaan naar de internationale luchthaven, maar er zijn dikwijls voordelige vluchten naar Sanford, wat maar veertig minuutjes rijden is van Orlando. Daar aangekomen, kun je het beste een auto huren. De afstanden zijn behoorlijk groot en het netwerk van de bussen is niet optimaal. Huur je auto al op voorhand en zorg dat hij goed verzekerd is, liefst zonder ‘eigen risico’, zodat je de eerste euro’s schade niet zelf moet ophoesten. Een auto huren is niet duur (vanaf 160 euro voor een week) en tanken is nog steeds erg goedkoop in de V.S. Reken wel de parkinggelden van de pretparken bij je reisbudget.

Als je in een Disney Hotel verblijft, heb je geen auto nodig, omdat het vervoer tussen de Disneyparken heel goed geregeld is.

Vrijwel alle pretparken liggen aan de zuidkant van Orlando. Boek je verblijf het liefst in het gebied rond Kissimmee, de 192 (een grote straat vol restaurants, hotels en shoppingcentra) en International Drive (met nog meer restaurants, SeaWorld en Universal). Je hebt themahotels, luxe resorts en klassieke motels in alle prijsklassen. Voor vijftig euro per nacht slaap je al in een prima driesterrenhotel.

Ook hier geldt weer: goed vergelijken. Grote reis-organisaties hebben mooie prijzen dankzij hun grote volume-inkoop. Verblijf je langer dan een week, dan is het leuk om een townhome of villa met privézwembad te huren.

Dat is meestal goedkoper dan een hotel, maar ligt wel verder weg van de parken.

Voor je parkbezoeken is het belangrijk om op voorhand te plannen welke parken je wanneer gaat bezoeken. Er bestaan allerlei passen waarbij je heel wat entree
- gelden kunt besparen en je hoeft dan niet aan te schuiven aan de kassa.

De beste tijd om naar Orlando te reizen, is in het voor
- en najaar. In de zomermaanden ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen 27 en 32 graden, met ‘s avonds een korte, fikse regenbui. Van oktober tot mei zijn de dag
- temperaturen lager en aangenamer. Kijk op de websites van de verschillende parken zeker naar de kalenders met verwachte drukte, zodat je teleurstelling kan vermijden.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Reeshof Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).