bruisende zaken

NIEUW: affectieschade

NIEUW: affectieschade

01-01-2019

Derden hebben in het letselschaderecht slechts beperkt recht op schadevergoeding. Per 1 januari 2019 krijgen zij er een nieuwe verhaalbare schadepost bij: affectieschade. Wat houdt dit in?

Gratis juridisch advies of bijstand? Aarzel niet en neem z.s.m. contact op!

Wat is affectieschade? Affectieschade staat voor het (rouw)verdriet dat iemand heeft om het ernstig gewond raken of overlijden van een naaste. Het is een vorm van smartengeld.

Wie heeft er recht op een affectieschadevergoeding? Om voor een affectieschadevergoeding in aanmerking te komen, moet zijn voldaan aan de volgende drie voorwaarden: 1. Er is op of na 1 januari 2019 iets gebeurd waarvoor iemand tegenover het slachtoffer aansprakelijk is (een ongeval, medische fout of misdrijf); 2. De derde staat in een nauwe persoonlijke relatie tot het slachtoffer, zoals onder andere het geval is bij echtgenoten, geregistreerde partners, ouders en kinderen; 3. Het slachtoffer heeft door de gebeurtenis ernstig en blijvend letsel opgelopen of is daardoor overleden.

Wat is het schadebedrag? Degene die aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, kan aanspraak maken op een vast bedrag van € 12.500
- € 20.000, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

Meer hierover kunt u lezen in mijn blog op mijn website.Carmen van Dam is een ervaren en gedreven LSA Letselschadeadvocaat die weet wat ze wil. LSA-advocaten zijn dé topexperts in het verhalen van letselschade. Carmen staat slachtoffers bij in alle mogelijke letselschadezaken, zoals verkeers
- en arbeidsongevallen, medische fouten, ongevallen met kinderen of dieren en ongevallen door gebrekkige producten of wegen.

06-11104009 | info@cvdletselschade.nl | www.cvdletselschade.nl/bruist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10943 - Restaurant Palace Tilburg