bruisende zaken

Medical Taping bij Hooikoorts of COPD?

Medical Taping bij Hooikoorts of COPD?

01-01-2019

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel en pollen van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig.

Wacht niet langer en en bel voor meer informatie. 0161-456055

Het afweermechanisme reageert sterk, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Dit kan een reeks van klachten veroorzaken zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Geen dagelijkse pilletjes maar een tape die ervoor zorgt dat de ergste symptomen van hooikoorts worden verminderd.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair. De behandelmethode is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar gebaseerd op jarenlange ervaringen van geschoolde therapeuten en patiënten.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken? Met Medical Tape kan invloed worden uitgeoefend op de pleurae (longvliezen), bronchiën en longen. Dit wordt ook wel segmentale beïnvloeding genoemd. Ook heeft de tape een ontspannende werking op de hulpademhalingsspieren. De tape wordt aangelegd over het huidgedeelte dat een segmentale relatie heeft met pleurae, bronchiën en longen.

Hoe een eenvoudige tape kan zorgen voor een stuk verlichting in de pollenperiode.

De tape blijft ongeveer een week zitten, maar het effect werkt door. Meestal tapen we 2 keer en is dit voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd. Veel hooikoortspatiënten hebben last van bijwerkingen van hooikoortsmedicatie en sufheid wordt veel genoemd. Het voordeel van Medical Taping is dat het, behalve incidenteel overgevoeligheid voor de tape, geen bijwerkingen geeft. Het is aan te raden de tape aan te laten brengen aan het begin van het hooikoortsseizoen.

Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor u allergisch bent. Deze manier van tapen kan ook verlichting geven bij COPD.

Samen op weg naar hooikoorts vrij leven!

Oefentherapie Cesar Gilze | Lange Wagenstraat 55e, Gilze | 0161-456055 | info@oefentherapiecesar-gilze.nl | www.oefentherapiecesar-gilze.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08404 Margriet van Ingen Uitvaartzorg