bruisende zaken

Iedereen is welkom bij De Wolmuis!

Iedereen is welkom bij De Wolmuis!

01-02-2019

Pauline Bouthoorn opende in augustus 2013 de deuren van een kringloopwinkel in Tilburg. Vanuit haar voorliefde voor handwerken breidde Pauline al snel het aanbod uit met brei- en haakgarens. Inmiddels is de zaak uitgegroeid tot een gezellige buurtwinkel waar jong en oud met plezier samenkomen om elkaar te ontmoeten.

De Wolmuis is ook een servicepunt van DHL, Sandd en DPD.

Pauline verkoopt o.a. tweedehands kleding, schoenen, puzzels en boeken. “Alles is voor 1 euro te koop”, vertelt ze enthousiast. “Babykleding en ondergoed kosten zelfs slechts 0,50 euro. “Dat neemt niet weg dat we alles wat we binnen krijgen, kritisch sorteren. Alleen spullen die nog bruikbaar zijn, komen in de winkel te liggen.”

Voor de zwemsport

De opbrengt van de tweedehands spullen komt
- vanuit de achterliggende stichting Voor Elk Wat Wils
- ten goede aan de zwemsport. “Ons gezin is zeer betrokken bij twee regionale zwemverenigingen. We doen wat we kunnen. We hebben bijvoorbeeld een keer medailles gemaakt en tijdens een kamp getrakteerd op McDonalds, iets wat voor sommige kinderen echt iets bijzonders is omdat hun ouders dit niet kunnen betalen.”

Kwaliteitsgaren

Bij De Wolmuis vind je verder brei- en haakgaren van o.a. Lammy Yarns, Bergere de France, Rico en Phildar Pinguin en allerhande materialen om hiermee te werken. “Kwaliteit staat voorop. Je steekt zo veel liefde en tijd in een werk, het loont echt om te investeren in goed basismateriaal. Des te langer heb je er plezier van.”

Breicafé

Sowieso ben je tegen een kleine vergoeding welkom in het breicafé om onder het genot van een kopje koffie of thee (en iets lekkers!) samen te handwerken. “We wonen zelf ook in de wijk, dus mensen stappen makkelijk binnen en vertrouwen ons hun verhaal toe. Niets moet, alles kan. Iedereen is hier even welkom.”

Breilessen van start

Binnenkort beginnen twee nieuwe breicursussen voor beginners. De lessen voor kinderen (vanaf circa 8 jaar) starten op zaterdag 2 maart (11.00-13.00 uur), de lessen voor volwassenen op vrijdag 8 maart (19.00-21.00 uur). Graag vooraf aanmelden via 06-14487965.

Dragonstraat 27, Tilburg | 06-14487965 | info@dewolmuis.nl | www.dewolmuis.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

De Reeshof Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).