column

Ontspannen wandelen,  wie wil dit nu niet?

Ontspannen wandelen, wie wil dit nu niet?

01-04-2019

Het is weer voorjaar, de avonden nodigen uit om een stukje te gaan wandelen. Ontspannen kunnen wandelen een heerlijk idee, maar niet altijd even gemakkelijk! Een blokje om voor een boodschap, een dagje shoppen, naar een pretpark of hard aan het trainen voor de 4-daagse; lopen doen we overal!

Om lekker ontspannen te wandelen en zo weinig mogelijk klachten te ervaren, geven wij je enkele tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan tijdens het wandelen. Sta allereerst eens even stil bij je lijf en je houding. Hoe wandel ik nu eigenlijk? Wijzen mijn tenen naar voren, wikkel ik mijn voeten af, houd ik mijn rug recht en staat mijn hoofd recht op mijn romp? Zorg dat je actief loopt, haal je handen uit je zakken, zwaai je armen losjes mee iedere stap, zodat je rug vrij kan roteren waardoor het lopen nog dynamischer wordt. Houdt je borstbeen voor je navel, en je romp boven je voorste been, zo voorkom je dat je gaat slenteren en in je (onder)rug gaat hangen.

Nieuwsgierig wat u kunt doen om pijnvrij te wandelen? Neem voor een houdingadvies of loopanalyse gerust contact op!

Oefentherapie Cesar Gilze | Lange Wagenstraat 55e, Gilze 0161-456055 | Info@oefentherapiecesar-gilze.nl www.oefentherapiecesar-gilze.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08270	Gordijncentrum