column

Wat houdt de  Wet BETS in?

Wat houdt de Wet BETS in?

01-04-2019

Je hebt een erfenis aanvaard, gedachteloos misschien, omdat de erfenis bijvoorbeeld van je ouders is of een goede vriend en je denkt te weten dat er geen schulden zijn.

Je gaat aan de slag met opruimen en zorgt ervoor dat alles netjes wordt geregeld.

In de praktijk kan dat anders uitpakken. Zoals bij een klant die nadat moeder overleden was nog een rekening kreeg voor zorgkosten van de ziektekostenverzekeraar. En een behoorlijk bedrag ook. Paniek alom want alles was immers al afgehandeld en men had zelf de laatste kosten betaald. Er was geen geld meer over.

Wat te doen? In dat geval kun je beroep doen op de wet BETS (Bescherming erfgenamen tegen schulden). Deze wet bestaat sinds september 2016 als extra bescherming tegen onverwachte schulden.

Daar moet wel wat voor gebeuren. In deze zaak is het met behulp van de NalatenschapsMakelaar in orde gekomen en kon men alsnog de erfenis beneficiair aanvaarden. Het waren spannende weken, dat weer wel.

Herken je de situatie of wil je juist deze situaties voorkomen? Bel mij voor meer informatie.

Ik help u graag verder!

Mijn naam is José Appels, geboren en getogen in Tilburg, erkend NalatenschapsMakelaar & Mediator in de regio Tilburg.

Mijn oorspronkelijke werkervaringen heb ik opgedaan als adviseur en leidinggevende in veranderende organisaties in de financiële dienstverlening. Daarna heb ik gewerkt als operationeel directeur bij een thuiszorgorganisatie. Het werken met mensen is voor mij het mooiste wat er is! Iets voor mensen kunnen betekenen, verder helpen, met name tijdens periodes in hun leven die veranderingen of verlies met zich meebrengen.

Met alle emoties die daarbij horen. Dit breng ik samen in mijn werkzaamheden als nalatenschapsmakelaar en mediator.

Goed kunnen luisteren, mensgerichtheid, organiseren en op zijn tijd een praktische insteek zijn een aantal kernkwaliteiten die bij mij passen. Ik wil weten wie de mens is die tegenover mij zit en hoe ik hem of haar het beste kan helpen. U kunt rekenen op mijn oprechte belangstelling.

Bel voor een kosteloos kennismakingsgesprek met 06 - 11 16 81 52 of stuur een email naar nalatenschapsmakelaar @joseappels.nl

06-11168152 | nalatenschapsmakelaar@joseappels.nl www.joseappels.nl | www.nalatenschapsmakelaar.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).