column

Echografie bij Fysiotheek Gilze

Echografie bij Fysiotheek Gilze

01-04-2019

De cliënten die wij behandelen met echografie zijn over het algemeen zeer tevreden met het resultaat. Toch klinkt het wel spannend: echografie bij de fysiotherapeut. In dit artikel leest u meer over hoe wij echografie inzetten voor onze cliënten.

Wat is echografie?

Met echografie zijn wij in staat om o.a. spieren, pezen en gewrichtsbanden in beeld te brengen. De fysiotherapeut gebruikt een echografiekop met gel die over het lichaams-deel glijdt waar uw klacht zich bevindt. Via de echografiekop wordt er een zwart-wit beeld zichtbaar op het scherm. Echografie is volledig pijnvrij en niet schadelijk voor het lichaam. Een onderzoek met echografie duurt maximaal een half uur. Direct na het onderzoek bespreekt de fysiotherapeut de bevindingen met u. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Waarom gebruiken wij echografie?

Echografie is beeldvormend onderzoek dat wij naast het reguliere onderzoek inzetten. De fysiotherapeut is door middel van echografie in staat om uw pijnklachten duidelijk in kaart te brengen. Zo komen wij snel bij de kern van het probleem en kan er een gedegen behandelplan opgesteld worden. Hierdoor bent u sneller klachtenvrij.

Bij welke klachten gebruiken wij echografie?

- Spierblessure - Peesblessure - Gewrichtsbandblessure - Slijmbeursontsteking

Wat kost echografisch onderzoek?

Een echografisch onderzoek kost niets extra’s. Het is onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling.

Contact met Fysiotheek Gilze

Echografie is binnen de fysiotherapie nog erg nieuw. Hierdoor wordt het nog niet overal toegepast. Bij Fysiotheek Gilze is het een vertrouwd onderzoeksmiddel. Heeft u klachten die betrekking hebben tot spieren, pezen, gewrichtsbanden of slijmbeurs? Vraag één van onze fysiotherapeuten of echografie iets voor u kan betekenen.

Fysiotheek Gilze is al jaren een begrip in Gilze. Hét gezondheidscentrum waar u terecht kunt voor fysiotherapie, fitness en verandering van uw leefstijl. Onder begeleiding van een professioneel en gespecialiseerd team biedt Fysiotheek Gilze u de mogelijkheid om te werken aan ‘de beste versie’ van uzelf.

Augustinastraat 14, Gilze | 0161-452805 | info@fysiotheekgilze.nl | www.fysiotheekgilze.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik