column

Uw kunstgebit schoonmaken?

Uw kunstgebit schoonmaken?

01-01-2020

Een kunstgebit krijgen, betekent niet dat u nooit meer iets aan mondverzorging hoeft te doen. Uw gebitsprothese moet dagelijks schoongemaakt worden en uw mond moet gewoon nog worden gereinigd.

 

Waarom moet ik mijn kunstgebit reinigen?

Uw prothese wordt de hele dag blootgesteld aan speeksel, voedsel en misschien ook wel kleefpasta of -poeder en is een ideale plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Een paar belangrijke redenen waarom u regelmatig uw kunstgebit reinigen moet: De bacteriën en voedselresten veroorzaken een slechte adem. Door slechte mondhygiëne kunt u last krijgen van ontstoken tandvlees of zweertjes. Bacteriën en voedselresten zorgen ervoor dat uw prothese kleverig aanvoelt. Indien de prothese niet dagelijks wordt gereinigd, dan kunnen er lelijke, hardnekkige vlekken op het kunstgebit ontstaan.
 

Kunstgebit reinigen, zo doet u dat

Voor de dagelijkse reiniging van het kunstgebit is poetsen een prima methode. Neem de prothese uit de mond, spoel hem af met lauw water en poets zowel de buitenkant als de binnenkant om voedselresten en plaque goed te verwijderen.

Tips voor de dagelijkse poetsbeurt Maak uw kunstgebit schoon met een speciale protheseborstel. De borstel is groter en heeft twee verschillende koppen waarmee u zelfs de moeilijk bereikbare plekjes moeiteloos reinigt. Gebruik bij het poetsen van het kunstgebit een speciale gebitsreiniger. Geen speciale reiniger in huis? Neem voor informatie over reinigingsproducten contact op met de praktijk. Maak uw kunstgebit nooit schoon met een gewone tandpasta; dit bevat kleine, schurende korreltjes die krassen kunnen achterlaten op het kunstgebit. Wilt u toch tandpasta gebruiken, kies dan voor een speciale tandpasta voor protheses.

 

Lange Haven 61 Schiedam 010 - 426 74 22 wimhajee@ttphajee.nl www.hajee-kunstgebit.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching