bruisende zaken

Partiële prothese

Partiële prothese

01-02-2020

Als een aantal tanden of kiezen ontbreekt, kan een gedeeltelijke (partiële) prothese worden toegepast. Deze zorgt ervoor dat u beter kunt kauwen en spreken.

De partiële prothese kan ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren. Bovendien wordt met een partiële prothese voorkomen dat uw andere natuurlijke tanden scheef gaan staan of verplaatsen. Afhankelijk van het gebruikte materiaal wordt een partiële prothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd.

Materiaal

Volledige protheses worden gemaakt van acryl (plastic). Partiële protheses kunnen ook van acryl worden gemaakt (plaatprothese). We kunnen ook een combinatie van acryl en metaal gebruiken, dit heet een frameprothese.

De frameprothese is beter vast te zetten en is minder omvangrijk.

Schoonmaken

Als patiënt speelt u zelf een grote rol bij het succes van een partiële gebitsprothese. Het is extra belangrijk dat u uw eigen tanden en kiezen goed reinigt met een tandenborstel, ragers en tandenstokers.

Tips

• Reinig de prothese dagelijks. • Gebruik hiervoor speciale reinigingsmiddelen en een (prothese)borstel. • Spoel de prothese goed af voor u deze terugplaatst in uw mond. • Maak uw prothese schoon in een bakje water of boven de wasbak, met daarin een handdoekje, dan is de kans op beschadiging bij vallen klein. • Als u uw prothese niet in de mond hebt, bewaar deze dan ‘s nachts in schoon water, voor langere tijd uit de mond dan schoon en droog bewaren. • Poets uw kaak en tong met een zachte tandenborstel.

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw prothese. In het eerste gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en wordt er gekeken of een en ander te realiseren is. Zowel het aanmeten als het vervaardigen van de prothese, vindt bij ons in de praktijk plaats. Door het persoonlijke contact kan de tandprotheticus alle aandacht schenken aan het maken van uw prothese. Voor een volledige prothese heeft u géén verwijzing nodig van een tandarts, voor een partiële prothese wél.

Door de kleinschaligheid van de praktijk zijn wij in staat u een zeer persoonlijke behandeling aan te bieden.

Bij het maken van een nieuwe prothese wordt in overleg met u besproken wat er mogelijk is op het gebied van functie en esthetiek.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden 010-4267422

Lange Haven 61 Schiedam 010 - 426 74 22 wimhajee@ttphajee.nl www.hajee-kunstgebit.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching