bruisende zaken

‘Schoonmaken is echt een vak!’

‘Schoonmaken is echt een vak!’

01-11-2022

Dat Edgar van Engelen een passie voor het schoonmaakvak heeft, is één ding wat zeker is. “Niet zozeer voor het schoonmaakwerk zelf”, lacht hij. “Die tijd heb ik gehad.” Wat dan wel zijn passie is? “Alles in de schoonmaak, behalve de uitvoer!” En dat dat ‘alles’ heel breed is, wordt meteen duidelijk als je met hem praat over zijn werk en zijn eigen onderneming Clear4Clean.

Dat doe je dus niet ‘zomaar even’

“Inmiddels werk ik alweer zo’n 35 jaar in de schoonmaakbranche”, begint hij zijn enthousiaste verhaal. “Ooit ben ik zelf begonnen als schoonmaker – ik kom dus uit de praktijk – maar na het volgen van een opleiding tot facilitair dienstverlener ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen in de branche.” In eerste instantie als werknemer bij diverse bedrijven, maar sinds 2012 met zijn eigen onderneming: Clear4Clean. “Daarmee bied ik eigenlijk vrijwel alles wat maar nodig is om schoonmaakbedrijven te ondersteunen; van kwaliteitsmetingen tot opleidingen en van advies over de ergonomische kant van het werk tot professionele producten en machines, om maar wat voorbeelden te noemen. Bovendien kunnen wij voor onze opdrachtgevers fungeren als dé partner voor al hun schoonmaakaanbestedingen en voor hen als onafhankelijk facilitair adviesbureau een zo transparant mogelijk plan op maat maken.”

Kwaliteit

‘Is dat nou allemaal nodig in de schoonmaakbranche, schoonmaken is toch iets wat iedereen gewoon kan doen?’ zullen sommige mensen zich wellicht afvragen. De reactie van Edgar daarop is echter stellig: “Schoonmaken is echt een vak waarbij je moet weten wat je doet en waar je mee werkt. Dat doe je dus niet ‘zomaar even’. Vandaar dat wij ons dag in dag uit hard maken om de kwaliteit van de schoonmaak bij onze opdrachtgevers op niveau te houden.” Vanaf 1 september doet hij dat bovendien in samenwerking met Qualis “Alles om zoveel mogelijk schoonmaakbedrijven te kunnen ondersteunen en de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden.”

Eigenaar: Edgar van Engelen | Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht | 085-2080656 | info@clear4clean.nl | www.clear4clean.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching