BRUISENDE COLUMN

Diëtist versus Gewichtsconsulent

Diëtist versus Gewichtsconsulent

01-10-2017

Veel mensen denken dat een gewichtsconsulent hetzelfde is als een diëtist.

Dat is niet zo. Beide zijn deskundig op het gebied van gezonde voeding en leefstijl, maar er zit wel een groot verschil tussen beide beroepen. 


Een diëtist is iemand die een 4-jarige HBO opleiding heeft gedaan en daardoor een medische achtergrond heeft. Een gewichtsconsulent is iemand die bijvoorbeeld een LOI/ NTI/ NHA opleiding heeft gedaan en geen medische achtergrond heeft. Om die reden mag een gewichtsconsulent alleen gezonde mensen behandelen met een BMI van 18 tot 30 zonder medische indicatie en een diëtist mag iedereen behandelen met of zonder medische indicatie, ongeacht welke BMI. Beide beroepen dienen wel aan kwaliteitscriteria te voldoen. 


De diëtisten worden 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering, maar dit gaat wel af van uw eigen risico m.u.v. de ketenzorg. Aanvullende uren zijn afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De gewichtsconsulenten worden alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, maar niet alle zorgverzekeraars vergoeden dit. Voor beiden is het niet noodzakelijk een verwijzing te hebben van uw (huis)arts. Toch dient dit wel de voorkeur. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen van een gewichtsconsulent of diëtist bij u in de buurt.

Kijk ook op www.gewichtsconsulenten.nl of 

www.dieetditdieetdat.nl


Diëtistenpraktijk VodiCare  |  NewFigure Clinic Vlaardingen  |  06 23 835784  |  info@vodicare.nl  -  www.vodicare.nl  |  www.newfigure.com


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching