bruisende zaken

Fruit

Fruit

01-04-2018

Daar zijn de meningen over verdeeld. De ene persoon zegt dat fruit gezond is en dat je daar veel van moet eten.

De ander zegt juist dat fruit helemaal niet gezond is en beperkt gegeten dient te worden. Volgens de Gezondheidsraad moeten wij 2 stuks fruit per dag eten. Slechts 5-10% van de Nederlanders haalt deze hoeveelheden. Maar is het eten van fruit wel gezond? 


Over het algemeen is het eten van fruit goed voor de gezondheid. Het is een bron van vitaminen en mineralen, en bevat ook veel vezels. Dit kan weer een positief effect hebben op o.a. ons immuunsysteem, rode en witte bloedcellen en ontlastingspatroon. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat mensen die voldoende fruit eten een verminderd risico hebben op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en diverse soorten kanker. De schattingen van de vermindering van het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 door het eten van fruit lopen uiteen van 10 tot 30%.(bron: Voedingscentrum)


Toch kunnen wij niet onbeperkt fruit eten. Fruit bevat namelijk ook veel koolhydraten (fructose = fruitsuikers) wat weer energie oplevert. De hoeveelheid suikers in fruit varieert per vrucht. Te veel fructose kan nadelige gevolgen hebben voor ons gewicht. Daarbij is het eten van veel fruit ook niet goed voor onze tanden. Het bevat ook veel zuren wat het tandglazuur aantast. Als men het aantal eetmomenten beperkt tot maximaal 7x per dag, dan is het eten van 2 stuks fruit prima. 


Dus het eten van fruit is goed voor onze gezondheid, maar niet te veel. Het advies is om maximaal 2 stuks fruit per dag te eten. 



Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met de diëtist van VodiCare.


Diëtistenpraktijk VodiCare  |  NewFigure Clinic Vlaardingen  |  06 23 835784  |   -  www.vodicare.nl  |  www.newfigure.com


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching