Column

De vijf kenmerken van een goede relatie

De vijf kenmerken van een goede relatie

31-07-2018

De bekende relatietherapeut Alfons Vansteenwegen heeft de vijf kenmerken van een goede relatie beschreven.

Hiermee wordt in kaart gebracht hoe de relatie er op dit moment voor staat zodat beide partners hier inzicht in krijgen. Dit is enorm van belang voor de aanvaarding van de scheidingsmelding. Check ze zelf maar eens... 1 De mate waarin je jezelf kunt zijn in een relatie. Als je het gevoel hebt je steeds anders voor te moeten doen, raak je steeds meer op je hoede en gaat spontaniteit verloren. 2 Omgaan met kritiek. Ook falen en missers zijn een onderdeel van jezelf en deze mogen er ook zijn. Kun je echter kritiek aanhoren zonder direct in de verdediging te schieten? 3 Empathie. Betrokkenheid bij elkaar, het in warmte meeleven met de ander in voor en tegenspoed is een belangrijke kwaliteit van een goede relatie. 4 Intimiteit. Het toelaten van elkaar tot elkaar, van een knusse knuffel tot en met een gepassioneerde vrijpartij. Roept lichamelijk contact aversie op, is er geen sprake meer van intimiteit. 5 Aandacht en tijd voor de ander. Een relatie onderhouden kost nu eenmaal tijd, samen praten en dingen ondernemen hoort erbij om elkaars ontwikkelingen bij te houden. Soms weet iemand wel dat hij of zij wil scheiden maar kan dan niet uitleggen waarom dat zo is. Er wordt dan gezegd: Gewoon, het gevoel is nu eenmaal weg… Het kan heel verhelderend zijn deze 5 kenmerken dan eens langs te lopen. Toen Debbie Kijf, zelf moeder van twee dochters, van dichtbij een vecht-scheiding meemaakte waarbij de kinderen het slachtoffer waren, wist ze: dit moest anders kunnen. Gedreven vanuit een passie voor kinderen en de overtuiging dat je ook met respect van elkaar kunt scheiden, ging ze in 2012 aan de slag als scheidingsmediator.

Debbie Kijf Mediation | Kanaalwegoostzijde 134s, Hellevoetsluis 0181-390034/06-1 3420358 | info@debbiekijfmediation.nl | debbiekijfmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching