bruisende zaken

Scheiden, wat nu?

Scheiden, wat nu?

30-09-2018

Jullie hebben besloten te gaan scheiden, wat nu? Er zijn vaak veel vragen en onzekerheid en niet te vergeten veel verdriet. Dit had je niet bedacht toen jullie gingen trouwen. En hoe gaat het met de kinderen?

Dit is iets wat jullie zelf in de hand hebben. Het gedrag van ouders is bepalend voor de mate waarin kinderen last van hebben van de scheiding. Een vechtscheiding laat veel meer sporen achter dan een overlegscheiding, omdat beide ouders als doel hebben om er samen goed uit te komen. Omdat er veel onzekerheid is kan mediation helpen om op een snelle en eerlijke manier duidelijkheid te krijgen voor beide partijen. Denk daarbij aan financiën, woning, pensioenen, financiële situatie na scheiding, alimentatie ect. Het vaak belangrijkste onderdeel van mediation is het ouderschapsplan. In dit plan schrijven jullie samen jullie ideeën over opvoeding en de zorgverdeling. Ik begeleid jullie hierin. Naast dat ik jullie op praktische en emotionele kant kan helpen bij de scheiding, ben ik ook Kindbehartiger en kan ik vanuit die rol de stem van het kind vertolken. Toen Debbie Kijf, zelf moeder van twee dochters, van dichtbij een vecht-scheiding meemaakte waarbij de kinderen het slachtoffer waren, wist ze: dit moest anders kunnen. Gedreven vanuit een passie voor kinderen en de overtuiging dat je ook met respect van elkaar kunt scheiden, ging ze in 2012 aan de slag als scheidingsmediator.

Debbie Kijf Mediation | Kanaalwegoostzijde 134s, Hellevoetsluis 0181-390034/06-1 3420358 | info@debbiekijfmediation.nl | debbiekijfmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV