column

Hoe vertel je je  kinderen dat je gaat scheiden?

Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden?

01-12-2018

Ik krijg heel vaak de vraag van mijn clienten “Hoe vertel je kinderen dat je gaat scheiden?” Het gesprek met kinderen is voor ouders vaak een van de moeilijkste dingen tijdens een scheiding. Hieronder 9 tips.

Tip 1 Wacht niet te lang met vertellen, zodat ze tijd hebben om het te verwerken. Tip 2 Vertel het samen. Tip 3 Duidelijk, maar niet te veel details en hou daarbij rekening met de leeftijd van het kind. Tip 4 Wat blijft er hetzelfde, benadruk wat hetzelfde blijft bijvoorbeeld school. Tip 5 Het is niet hun schuld, voor jullie waarschijnlijk heel logisch, maar veel kinderen zeggen het niet en denken toch dat ze de oorzaak zijn van de scheiding. Benadruk dit dus extra. Tip 6 Laat anderen zich er niet mee bemoeien, de scheiding is alleen tussen jou en je partner. Tip 7 Blijf een goede ouder, zorg dat het belang van jullie kind altijd voorop blijft staan. Tip 8 En maak geen ruzie, conflicten tijdens en na scheiding hebben grote impact op jullie kind. Tip 9 Houden van: Vertel niet dat jullie niet meer van elkaar houden, maar dat jullie niet meer verliefd zijn. Jullie zeggen namelijk ook tegen jullie kinderen dat je van ze houdt. Anders hebben ze het idee dat jullie dadelijk ook niet meer van hen houden. Toen Debbie Kijf, zelf moeder van twee dochters, van dichtbij een vecht-scheiding meemaakte waarbij de kinderen het slachtoffer waren, wist ze: dit moest anders kunnen. Gedreven vanuit een passie voor kinderen en de overtuiging dat je ook met respect van elkaar kunt scheiden, ging ze in 2012 aan de slag als scheidingsmediator.

Debbie Kijf Mediation | Kanaalwegoostzijde 134s, Hellevoetsluis 0181-390034/06-1 3420358 | info@debbiekijfmediation.nl | debbiekijfmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching