bruisende zaken

Kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer

Kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer

01-03-2019

Lubna Carimani Kammah, zelf moeder van 3 zoons, begon in 2005 haar eigen kinderdagverblijf Bambinoos in Vlaardingen. Gedreven vanuit de overtuiging dat kinderopvang echt anders kan. “Ik wil kinderen een tweede thuis bieden”, vertelt zij gepassioneerd. “Het maakt niet uit of een kind hier een paar uur of enkele dagen per week komt, het moet zich hier helemaal op zijn gemak voelen.”

Ieder kind mag hier zichzelf zijn

Bambinoos heeft een hoofdvestiging aan de Soendalaan in Vlaardingen en een dependance aan de Vossiusstraat. “We bieden kleinschalige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar”, aldus Lubna. “Op iedere locatie hebben we één groep. Daarnaast behoort buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar tot de mogelijkheden.”

Voor- en vroegschoolse educatie

“Recent zijn we gecertificeerd en bieden we voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar een speciaal programma voor- en vroegschoolse educatie (vve) aan. Hiermee bereiden we de kinderen op een speelse manier voor op de basisschool. We hebben speciaal opgeleide pedagogisch medewerkers die kinderen activiteiten aanbieden die goed zijn voor de sociaal-emotionele en taalontwikkeling. Zo leren de kinderen al vroeg vaardigheden aan. Elk kind op z'n eigen manier, in z'n eigen tempo.”

Binnen zijn er volop uitdagende speelmogelijkheden maar ook buiten. “Beide locaties hebben een grote buitenspeelruimte waar de kinderen zich bij goed weer lekker kunnen uitleven. Daarnaast gaan we regelmatig op stap, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij. Bij alles wat we doen, zetten we het kind centraal!”

Hoofdlocatie: Soendalaan 2, Vlaardingen 010-2292657 info@kinderopvangbambinoos.nl www.kinderopvangbambinoos.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

De Waterweg Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).