column

Hoe help je je kinderen  door een scheiding?

Hoe help je je kinderen door een scheiding?

01-05-2019

Als jullie besloten hebben te gaan scheiden, is een van de moeilijkste dingen het de kinderen vertellen. Je maakt je misschien zorgen over hoe ze het zullen oppakken en wat voor impact het zal hebben. Hieronder een aantal “gouden” regels om jullie kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te helpen.

1 Vertel samen aan de kinderen op een rustig moment, dat jullie gaan scheiden. 2 Vertel duidelijk aan de kinderen dat zij geen schuld aan de scheiding hebben en blijf dit ook herhalen. 3 Houd jullie discussies en ruzies bij hen weg, zij zijn geen partij in deze. 4 Zorg dat de kinderen iemand hebben met wie zij kunnen praten, desnoods een deskundige zoals een kindbehartiger.

5 Wees lief voor jezelf, zodat je je eigen verwerkingsproces ook kunt doorlopen. 6 Neem kinderen serieus en luister echt naar hun verlangens en wensen.

7 Vertel duidelijk dat ze niet hoeven te kiezen. Jullie zullen er beiden altijd voor hun zijn.

8 Laat kinderen meebeslissen over belangrijke zaken; geef ze een stem.

9 Probeer zoveel mogelijk zaken hetzelfde te laten, zorg voor zo min mogelijk verandering voor je kinderen, er verandert al zoveel voor hen. 10 Introduceer niet te snel een nieuwe partner, geef kinderen eerst de tijd om de scheiding te verwerken.

Toen Debbie Kijf, zelf moeder van twee dochters, van dichtbij een vecht-scheiding meemaakte waarbij de kinderen het slachtoffer waren, wist ze: dit moest anders kunnen. Gedreven vanuit een passie voor kinderen en de overtuiging dat je ook met respect van elkaar kunt scheiden, ging ze in 2012 aan de slag als scheidingsmediator.

 

Debbie Kijf Mediation | Kanaalwegoostzijde 134s, Hellevoetsluis 0181-390034/06-1 3420358 | info@debbiekijfmediation.nl | debbiekijfmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV