Column

Bruintje

Bruintje

01-07-2019

Hij werd geboren als een bruin veulentje en kreeg dan ook de toepasselijke naam Bruintje. Na een aantal jaren bleek Bruintje een schimmeltje te zijn: hij werd steeds minder bruin. Op zijn twintigste was hij spierwit, maar zijn naam bleef Bruintje. Iedereen was daar zo aan gewend.

Toen hij drie jaar oud was, werd Bruintje gekocht door een manege-eigenaar die de pony 24 jaar lang inzette voor rijlessen aan kinderen. Toen hij 27 was, vond de manegehouder dat Bruintje lang en hard genoeg had gewerkt. Wij mochten hem kopen voor onze kinderen, om af en toe nog een ritje op te maken. Maar we moesten wel beloven dat hij tot zijn dood bij ons mocht blijven.

Bruintje heeft erg genoten van zijn pensioen. Hij was maar klein, 1,35 m., maar hij was de baas over al onze grote paarden. Af en toe een ritje of een sprongetje maken vond hij nog steeds erg leuk. Hij was ook heel slim en eigenwijs. Kende allerlei trucjes om aan de kinderen te ontsnappen: poeperdepoep naar het weiland! Glipte heel sneaky de stal uit tijdens het mesten om zijn hoofd in de voerton te stoppen. Maar hij was zo lief en zo betrouwbaar! Je kon niet boos worden op hem.

Toen de kinderen te groot werden voor hem, was Bruin 32. Toen mocht hij écht met pensioen. Hij deelde zijn stal met een geit en een schaap. Een witte drie-eenheid. Ging nog één keer terug naar de manege, voor het 25-jarig jubileum van de instructrice. Allemaal moeders van kinderen om hem heen, die helemaal ontroerd waren. “O, is het echt Bruintje? Op hem heb ik zelf nog leren rijden!” Bruintje is bijna 42 geworden. Hij werd steeds magerder, kreeg lange haren. Maar hij bleef levendig, gek op eten. Mankeerde ook nooit wat! Toen kreeg hij een hersenbloeding en moesten wij hem laten inslapen. Voor ons was het een afscheid van een tijdperk. Bruintje is gecremeerd in het paardencrematorium in Rotterdam. Dat had hij verdiend.

Huisdieren- en Paardencrematorium Rotterdam regelt voor u de crematie van uw paard of pony.

Buitendijk 101, Rotterdam | 010 - 483 33 85 info@dierencrematie.nl www.dierencrematie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching