bruisende zaken

Lost Tango, een unieke samenwerking

Lost Tango, een unieke samenwerking

01-09-2019

Carel Kraayenhof is een bandoneonsolist van wereldklasse en een bekende naam in de wereld van de tango. Het grote publiek kent hem vooral van het prachtige Adiós Nonino dat werd gespeeld tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Win 4x2 kaarten!

In Lost Tango vertolkt Carel de rol van Papa Tango. Op zijn cruiseschip de Esperanza wordt al jarenlang gedanst op de klanken van het orkest van Papa Tango. Ook zijn dochters Bianca (Rosa Arnold) en Clara (Meral Polat) zijn onderdeel van het orkest. Krampachtig probeert Papa Tango vast te houden aan zijn gloriedagen, maar de toeristen blijven weg. Op een dag komt de oudste dochter Anna (Dagmar Slagmolen), terug naar het schip met het idee dat alles anders moet. Het schip moet worden verkocht en Papa Tango moet naar een verzorgingstehuis. Deze keuze is de ruggengraat van de voorstelling. Kies je voor je eigen leven of vind je dat je verantwoordelijkheid hebt naar anderen toe?

Je gaat de rol van Papa Tango vertolken. Hoe ziet deze combinatie tussen het spelen van muziek en acteren eruit?

“Wij muzikanten zijn geen acteurs. Het acteren uit zich daarom niet zozeer in de gesproken tekst die we hebben, maar juist in hoe de scènes zijn opgebouwd. Tijdens de show zit ik in een rolstoel die zich over een soort catwalk van de ene naar de andere kant beweegt. Als Papa Tango reageer ik op de dochters door middel van muziek. De rol zit tussen acteren en musiceren in. Iets heel bijzonders en voor mij een nieuwe ervaring.”

Het debuut vond plaats op Oerol, hoe was dat?

“Dat waren geweldige voorstellingen, midden in de natuur tussen de duinen en de bomen. Er waren ook voorstellingen die we in de regen speelden. Dat gaf een extra dramatisch effect. De shows op Oerol behoren tot mijn favoriete voorstellingen. Alles was uitverkocht. Het was echt geweldig om te doen en om de reacties van het publiek te zien. Veel mensen zaten huilend op de tribune en zeiden dat ze zoveel in het verhaal herkenden. En juist dat is zo mooi, want dit verhaal komt overal om ons heen voor.”

Zo te horen worden de theatervoorstellingen een groot succes!

“Dat zou heel mooi zijn, ook in verband met het tienjarig jubileum van Via Berlin. Qua mensen die erbij betrokken zijn, is het de grootste voorstelling die ze tot nu toe gemaakt hebben. Het is natuurlijk leuk om dit naar een ander level te brengen en internationaal te gaan toeren. Ik denk dat het verhaal ook internationaal heel erg herkenbaar is. Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik ben dol op speelfilms en toneel. De combinatie tussen muziek en theater vind ik altijd heel interessant.”

Lost Tango is een productie van Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet en op tournee te zien in de theaters door het land van 21 september t/m 21 november. www.viaberlin.nl WIL JIJ KANS MAKEN OP 2 VRIJKAARTEN VOOR DEZE VOORSTELLING? Mail dan je gegevens naar prijsvraag@nederlandbruist.nl o.v.v. LOST TANGO.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)