bruisende zaken

10 jaar Ligthart Uitvaartzorg

10 jaar Ligthart Uitvaartzorg

01-10-2019

Wanneer een dierbare overlijdt, heeft u iemand nodig op wie u kunt vertrouwen bij het regelen van de uitvaart en andere praktische zaken. Wenselijk is ook dat deze persoon u een luisterend oor biedt. Mirelle Draaijer van Ligthart Uitvaartzorg ziet betrouwbaarheid en compassie als haar missie. “Dicht bij de mensen staan en het bieden van een waardig en persoonlijk afscheid!” is haar motto. Zij is dag en nacht, ook in de weekenden, bereikbaar voor het melden van een overlijden en is over het algemeen ook degene die uw steun en toeverlaat zal zijn bij het regelen van de uitvaart, zoals deze bij u past.

ik neem u mee naar hoe het begon…

‘Zo kan het dus ook!’ Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was in één woord indrukwekkend, tot in de puntjes verzorgd, en aan alle details was gedacht. We vroegen deze uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Een speech houden had ik onder dergelijke omstandigheden nog nooit gedaan. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp… van de uitvaartbegeleidster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd, én waardoor ik op mijn manier heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen van mijn oma.

Deze vrouw is een grote inspiratiebron voor mij geworden. Zij liet zien dat je er als familie niet alleen voor staat. Je wordt geholpen om op een waardige en persoonlijke manier afscheid te nemen. Zij heeft mij de kracht gegeven om ook de uitvaart van mijn schoonvader in goede banen te leiden.

Een uitvaart is de weerspiegeling van de overledene en zijn of haar leven. Er zijn talloze, creatieve manieren om tijdens het afscheid ‘het verhaal van de overledene te vertellen’. Door te kiezen wat de overledene zou kiezen, wat de liefhebberijen waren, hoe hij/zij in het leven stond, wat bij hem/haar past – favoriete muziek, een feest na afloop in plaats van ‘koffie en cake’, geen kist maar een mand of baar, een natuurbegrafenis… Vertel het ons! In mijn inspiratiebron herkende ik indertijd mezelf als toekomstig uitvaartverzorgster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die luistert, ontzorgt, die tot in de puntjes regelt en organiseert, die samen met de nabestaanden de wens van de overledene in vervulling laat gaan, die originele ideeën aandraagt, op verzoek het afscheid verandert in een onvergetelijk evenement… Zeg het maar, want zó kan het dus ook!” Neem een kijkje op de vernieuwde website.

www.ligthartuitvaartzorg.nl 06-34 76 89 26 | @mirelledraaijer | Facebook: ligthartuitvaartzorg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek Bruist


Clubvrouw  in hart en nieren
Clubvrouw in hart en nieren
De Zaanstreek Bruist

Week van de mondhygiënist
Week van de mondhygiënist
De Zaanstreek Bruist

Uitvaartverzekeringen
Uitvaartverzekeringen
De Zaanstreek Bruist

Slechte adem
Slechte adem
De Zaanstreek Bruist

Verdriet
Verdriet
De Zaanstreek Bruist

Goede voornemens
Goede voornemens
De Zaanstreek Bruist

Bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).