bruisende zaken

Stoptober ook goed voor het gebit

Stoptober ook goed voor het gebit

01-10-2019

Oktober heet al een aantal jaar Stoptober. In deze maand worden rokers uitgedaagd om 28 dagen te stoppen met roken (zie ook www.stoptober.nl). Ook als mondhygiënist vind ik dit een prachtig initiatief. Want wist u dat stoppen met roken kan bijdragen aan een gezonde mond?

Natuurlijk weet u dat u van roken longkanker en hart- en vaatziekten kunt krijgen. Minder bekend is de invloed van roken op de mondgezondheid. Rokers hebben onder andere meer kans op het ontstaan van tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Nicotine vernauwt de bloedvaatjes in het tandvlees waardoor de afweer tegen bacteriën in tandplak afneemt. Rokers hebben vaak meer tandplak dan niet-rokers en daardoor ook meer tandsteen. Roken kan uw tanden en kiezen verkleuren, wat een onverzorgd uiterlijk geeft.

Verder ruiken en proeven rokers minder goed dan niet-rokers. Al met al genoeg redenen om de uitdaging aan te gaan. Mocht u meedoen met Stoptober is het misschien plezierig om uzelf deze maand nog meer te motiveren met een schoon gebit.

Maak dan een afspraak bij mij, zodat ik uw gebit kan reinigen en u op deze manier bij kan staan in deze best wel moeilijke en dappere strijd. Mijn behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering en een verwijzing is niet nodig.

Willy Kloosterboer is al 35 jaar mondhygiënist waarvan ze 32 jaar op de poli kaakchirurgie in het Zaans Medisch Centrum heeft gewerkt. Vanaf 2004 is zij vrij gevestigd. Zij werkt nog steeds nauw samen met de kaakchirurgen van het ziekenhuis. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek Bruist


Clubvrouw  in hart en nieren
Clubvrouw in hart en nieren
De Zaanstreek Bruist

Week van de mondhygiënist
Week van de mondhygiënist
De Zaanstreek Bruist

Uitvaartverzekeringen
Uitvaartverzekeringen
De Zaanstreek Bruist

Slechte adem
Slechte adem
De Zaanstreek Bruist

Verdriet
Verdriet
De Zaanstreek Bruist

Goede voornemens
Goede voornemens
De Zaanstreek Bruist

Bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).