Column

Bloemen houden van mensen

Bloemen houden van mensen

01-11-2019

Bij de hedendaagse invulling van het woord ‘ritueel’ gaat het echter om ‘een symbolische handeling’. In deze vorm hoeft de handeling niet per se worden herhaald, maar gaat het om de gedachte erachter. Als je een bijzondere gebeurtenis in je leven markeert met een ritueel, een symbolische handeling’, wordt dat moment bevestigd als belangrijk. Je staat echt stil bij wat er gebeurt.

"Samen met u verzorgen we de unieke persoonlijke uitvaart van uw dierbare. Onze taak is luisteren ontzorgen en organiseren"

Rituelen als deze kan je zelf bedenken en zijn daarmee heel waardevol, omdat ze zo persoonlijk zijn. Ook hiermee kan je mensen verbinden. Samen met de kleinkinderen een mooi boeketje uitzoeken of zelf maken.

Ik neem je mee naar afgelopen week. Donderdag overleed Natasja, een moeder van 3 kinderen. We bespraken de uitvaart, de kaart en opbaring. De kinderen wilden graag dat hun moeder thuisbleef in haar kamer met al haar zelfgemaakte beelden om haar heen.

Vrijdag ging ik samen de kinderen naar Twisk Bloemen op de hoek van de Padlaan/Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Jeroen wees een paar stoere bloemen aan zoals strelitzia en hortensia, want zo herkende hij zijn moeder terwijl Sasja en Nikki fijne bloemen met nerine en rozen uitzochten in de warme kleuren van de herfst. Samen met Helga en June van Twisk Bloemen bedachten we een mooi ritueel. ‘s-Middags werden de bloemstukken gebracht en op de mand gelegd.

Op de dag van de uitvaart hadden veel mensen een bloem meegenomen. Ligthart Uitvaartzorg had een mooi hart laten maken, waarin alle bloemen werden ingestoken. Zo werd het hart gevuld met prachtige bloemen. Nadat we iedereen welkom heette, legden Jeroen, Sasja en Nikki hun bloemstukken weer op de mand en net als een navelstreng verbonden ze de bloemen met elkaar met mooie wijnranken.

Tip: Het is ook fijn om na de uitvaart een bloemetje naar de familie te brengen.

Zo breng je weer een klein beetje kleur en liefde bij de familie.

Twisk Bloemen Helga en June verstaan hun vak en denken creatief mee wat de families willen. Van prachtige boeketten tot een paar mooie bloemen in een vaas. Stijlvol en creatief. Elke vrijdag en zaterdag staan ze voor u klaar en voor rouwstukken weten we hen altijd te bereiken.

Interieur Het komt ook voor dat een man of vrouw achterblijft in een groot huis. Na een periode van rouw komt er ook weer een tijd dat je langzamerhand het leven weer wilt oppakken. Een andere kleur op de muur, een nieuw behangetje of een geheel andere stijl. Helga haar andere passie is het geven van interieuradvies.

Twisk Bloemen Helga Twisk Voor bloemen: Padlaan/Zuiderhoofdstraat in Krommenie Voor interieur advies: Taandijk 5 te Krommenie Telefoonnummer: 06-47332137

Ligthart Uitvaartzorg | Weiver 7 1561 XA Krommenie Telefonisch bereikbaar: 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Ben jij flexibel?
Ben jij flexibel?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter dan genezen...
Voorkomen is beter dan genezen...
De Zaanstreek Bruist

De oplossing is Mentorschap.
De oplossing is Mentorschap.
De Zaanstreek Bruist


Het is veilig
Het is veilig
De Zaanstreek Bruist


Minder mensen,  meer verbondenheid
Minder mensen, meer verbondenheid
De Zaanstreek Bruist


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).