Column

Kindergebitjes

Kindergebitjes

01-11-2019

Laatst was er in het nieuws dat steeds minder kinderen bij de tandarts komen. Dit komt omdat ouders geen aanvullende tandartsverzekering afsluiten en bang zijn dat het bezoek van hun kinderen aan de tandarts dan ook geld kost.

Belangrijk om te weten is dat het tandartsbezoek van kinderen tot 18 jaar uit het basispakket van de zorgverzekering betaald wordt en dus altijd gratis is. Dus gaat u zelf niet naar de tandarts, geef uw kind dan wel een goede basis en ga 2 x per jaar met hen naar de tandarts.

Ook een bezoek aan de mondhygiënist wordt tot 18 jaar uit het basispakket vergoed. Het schoonhouden van het gebit is natuurlijk ook voor kinderen van het allergrootste belang. De mondhygiënist kan spelenderwijs laten zien hoe belangrijk het is een gezond gebit te hebben en helpen bij een goede mondhygiëne. Mocht u zelf wel een trouwe bezoeker zijn van de tandarts en mondhygiënist, neem dan uw kinderen vanaf 2 jaar mee. Zo raken zij vertrouwt met de tandartsstoel en dat zorgt ervoor dat er geen angst ontstaat en uw kinderen met een prachtig gebit door het leven gaan.

Uw behandeling bij de mondhygiënist wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering en dat van uw kind tot 18 jaar uit het basispakket (zonder eigen risico kosten).Willy Kloosterboer is al 35 jaar mondhygiënist waarvan ze 32 jaar op de poli kaakchirurgie in het Zaans Medisch Centrum heeft gewerkt. Vanaf 2004 is zij vrij gevestigd. Zij werkt nog steeds nauw samen met de kaakchirurgen van het ziekenhuis. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Ben jij flexibel?
Ben jij flexibel?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter dan genezen...
Voorkomen is beter dan genezen...
De Zaanstreek Bruist

De oplossing is Mentorschap.
De oplossing is Mentorschap.
De Zaanstreek Bruist


Het is veilig
Het is veilig
De Zaanstreek Bruist


Minder mensen,  meer verbondenheid
Minder mensen, meer verbondenheid
De Zaanstreek Bruist


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).