bruisende zaken

Wat past er bij  de overledene?

Wat past er bij de overledene?

01-01-2020

Een eerste keuze bij een overlijden is die tussen begraven of cremeren. Als u niet weet wat de overledene zou hebben gekozen, kunt u als nabestaande zelf de keus maken. Weet u niet goed wat u moet kiezen, dan kunt u met ons overleggen. Gezamenlijk komen we tot het juiste besluit.

"Samen met u verzorgen we de unieke persoonlijke uitvaart van uw dierbare. Onze taak is luisteren ontzorgen en organiseren"

Afgezien van geloofsovertuiging is het voordeel van een graf dat er een gedenkplek is. Het feit dat het lichaam van de overledene er nog is, biedt troost. Als er sprake is van een familiegraf, is de keus eenvoudig.

Bij een crematie beslissen de nabestaanden of de urn meegaat naar huis, wordt bijgezet in een urnengraf of urnenmuur, of dat de as wordt uitgestrooid op een speciale plek. Misschien wel de lievelingsplek van de overledene. Ook nu geldt dat bij twijfel wij u kunnen helpen om tot de juiste keus te komen.

Blijvende herinnering Na een begrafenis biedt Ligthart Uitvaartzorg een tijdelijke grafmarkering aan, zodat het graf snel na de begrafenis een naam krijgt. Het is dan fijn om tijdens een bezoek aan het graf te kijken naar de resterende bloemen en de naam van uw dierbare.

In de moeilijke periode na de uitvaart wordt er ook nagedacht over een urn of grafsteen. Bij Cees Woud Natuursteen krijgt u de begeleiding waar u behoefte aan heeft.

Van een eerste schetsontwerp tot de uitvoering. Zij verzorgen nadien ook het plaatsen op het graf en de service daarna. Zij helpen u bij het maken van een persoonlijk monument, want iedere persoon is immers uniek.

Een “tweede leven” Grafmonumenten hebben het eeuwige leven. Als een graf na 20 jaar wordt teruggegeven aan de gemeente verdwijnt ook de steen. Cees kan met toestemming van de nabestaanden de steen een nieuw leven geven, informeer hiernaar bij een bezoek. Bijna alles is mogelijk. Meestal wordt het grafmonument gemaakt van duurzaam en onderhoudsarm graniet, maar ook van hardsteen of marmer. Natuurlijk kunnen Cees en Marian Woud u adviseren in monumenten van glas, roestvrijstaal of brons.

Cees en Marian kunnen u ook helpen met een mooie urn, zoals een waterurn, een monument in uw tuin of op de begraafplaats bij een graf.

Ambachtelijk, met zorg en liefde voor u gemaakt.

Ligthart Uitvaartzorg | Weiver 7 1561 XA Krommenie Telefonisch bereikbaar: 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)