bruisende zaken

Veel meer dan opvang alleen!

Veel meer dan opvang alleen!

01-03-2020

Jennifer Tjauw-A-Hing is een ondernemer in hart en nieren. Toen ze de kans kreeg een eigen kindercentrum te starten in Zaandam greep ze deze met beide handen aan. Op 1 juli 2016 was Amira Kindercentrum dan ook een feit. En dit jaar komt er nog een filiaal bij aan Dampten 16 in Hoorn.

“Kinderen mogen bij ons zichzelf zijn”

“We bieden opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar”, vertelt Jennifer gedreven. “We doen ons best om een liefdevolle, huiselijke sfeer te creëren waarin kinderen zich veilig voelen. Ieder kind is anders, aan ons de uitdaging om daar goed op in te springen, zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau.” Een goede start “Bij de kinderopvang van baby’s, dreumesen en peuters werken we themagericht, iedere acht tot negen weken hebben we een ander thema. Voor lezen hebben we veel aandacht. Zo komen bijvoorbeeld regelmatig leesconsulenten van de bibliotheek langs bij de kinderen. Alles om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool.” Zelf ontdekken “Bij de BSO werken we met een jaarprogramma bestaande uit verschillende activiteiten. Kinderen mogen zelf aangeven wat ze op een bepaald moment willen doen. Na een lange, drukke dag op school is het ook fijn voor kinderen om even niks te doen, zodat ze lekker tot rust kunnen komen en echt even kind kunnen zijn.” Gekwalificeerde leidsters “Iedere dag hebben we per groep een vaste groep leidsters, zodat zowel kinderen als ouders precies weten wie wanneer aanwezig is.

We werken bewust alleen met gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, voor het merendeel niveau 4 of hoger, vanuit de overtuiging dat zij het beste toegerust zijn voor hun verantwoordelijke werk. Als het nodig is, kunnen we bovendien altijd doorverwijzen naar o.a. een fysiotherapeut en orthopedagoog in ons netwerk. Samen gaan we voor het belang van het kind!” Op dit moment zijn er in Zaandam nog plekken beschikbaar bij de peutergroep en de BSO. Ook nieuwe leidsters (niveau 4) zijn welkom.

Amira Kindercentrum Zaandam B.V. (en Hoorn B.V.) Hof van Zaenden 67, Zaandam | 075 - 615 22 93 | info@amirakindercentrum.nl | www.amirakindercentrum.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding