Column Column Ligthart Uitvaartzorg

Corona: De gevolgen voor uitvaarten

Corona: De gevolgen voor uitvaarten

01-04-2020

Je kan iemand begroeten met je hand op je hart. Ik denk dat het snel ingeburgerd is; iedereen weet dat je nu niemand kan omhelzen, maar met dit gebaar maak je duidelijk dat je meeleeft. En praten, zeggen hoe naar je het vindt, mag natuurlijk altijd.

Andere opties die eenvoudig te realiseren zijn:

• Thuis meekijken en luisteren via livestream van de uitvaartlocatie.

• Als er op die locatie geen livestream mogelijk is, een filmer inhuren later dit jaar. • Maak je eigen afweging, op basis van verantwoordelijkheid naar jezelf en je omgeving of je naar het afscheid gaat.

En voel je niet verplicht om te komen. • Een symbool delen kan ook troost bieden:
• Iedereen steekt thuis elke dag tussen overlijden en uitvaart een kaars aan.
• Luister op een afgesproken dag op een afgesproken tijd naar zijn/haar lievelingsmuziek
- in de wetenschap dat iedereen luistert op dat moment.
• Draag iets in de lievelingskleur van de overledene, en voel je verbonden. • Nodig later in het jaar nabestaanden uit voor een wandeling, kopje koffie of voor een diner.

We weten dat er onlangs maatregelen zijn afgekondigd. Die hebben ook gevolgen voor uitvaarten de komende weken. Maak zorgvuldig een afweging wie u uitnodigt. Wij denken met u mee om toch een mooi afscheid te verzorgen.

De meest gestelde vraag van de week: hoe condoleer je zonder handen te schudden? Wij attenderen de belangstellenden hierop, zodat het voor de familie iets makkelijker is om de hand niet uit te steken.

06 34 76 89 26 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)