Column

Tandvleesproblemen, hoe ontstaat ontstoken tandvlees?

Tandvleesproblemen, hoe ontstaat ontstoken tandvlees?

01-04-2020

Bacteriën in de mond laten een kleverige laag op de tanden achter, genaamd tandplaque. De bacteriën in deze plaque scheiden afvalstoffen uit die het tandvlees irriteren. Van de irritatie voelt u vaak niets, waardoor het snel en ongemerkt kan verergeren.

Hoe herkent u tandvleesproblemen? Gezond tandvlees is lichtroze van kleur, ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt nooit. Wanneer tandvlees ontstoken is, trekt het terug en kan gaan bloeden bij het poetsen. Tandvleesproblemen zijn te verdelen in 2 fasen: lichte tandvleesontsteking (gingivitis) en vergevorderde tandvleesontsteking (parodontitis).

Als u twijfelt aan de gezondheid van uw tandvlees is het goed een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen. Zij kan u vertellen hoe de situatie ervoor staat, nuttige tips geven om dit op te lossen en uw gebit reinigen.

U bent van harte welkom bij ons in de praktijk. U kunt zonder verwijzing een afspraak maken en de behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende tandartsverzekering.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding