bruisende zaken

Genieten met oog voor duurzaamheid: Pier 7 in Vlissingen

Genieten met oog voor duurzaamheid: Pier 7 in Vlissingen

16-04-2020

Pier 7 in Vlissingen is niet zomaar een strandpaviljoen. Dit strandpaviljoen ademt en leeft duurzaamheid. Niet alleen voor de horeca keuken zijn groene keuzes gemaakt, in de gehele bedrijfsvoering speelt het milieu een belangrijke rol. Met resultaat: in 2019 werd Pier 7 – dat eerder al de Green key Gold certificering behaalde – uitgeroepen tot meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland.

“Je ziet dat het hele team enorm trots is wat er hier is neergezet”, aldus Niek Damen | eigenaar Pier 7

Iconisch strandpaviljoen  
Gelegen op een iconische plek, onder de boulevard, is het enige strandpaviljoen van Vlissingen te vinden. Een unieke locatie aan het strand waar gasten sfeervol kunnen borrelen, dineren, vergaderen én overnachten. Niet alleen binnen in het restaurant is het heerlijk vertoeven, ook op het (zand)terras kunnen gasten genieten van de ontspannen sfeer, smaakvolle gerechten en een prachtig uitzicht op zee. Het strandpaviljoen is het gehele jaar geopend en is een must visit voor iedereen die Vlissingen bezoekt.  

Duurzaamheid tot in detail
Ondernemen in de natuur brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Dat besef zit er bij de gebroeders Damen, de eigenaren van Pier 7, goed in. Zowel tijdens de bouw als in de bedrijfsvoering is veel aandacht besteed aan verantwoord en duurzaam ondernemerschap. Bij de bouw van het strandpaviljoen is er bewust voor gekozen om alleen duurzame materialen te gebruiken. Het gehele pand is daarnaast van het gas af en maakt gebruik van in Nederland opgewekte groene stroom.

In de keuken wordt op inductie gekookt en innovatie oplossingen zorgen ervoor dat het milieu zoveel mogelijk wordt gespaard. Er is een speciaal systeem ontwikkeld om het paviljoen te verwarmen met de warme lucht die afgevoerd wordt door de koelcellen en vriezers. Ook in de wasstraat zijn slimme en duurzame keuzes gemaakt door te kiezen voor een vaatwasinstallatie met warmteterugwinning. Verder zijn alle kranen waterbesparend.

Niet alleen voor de horeca keuken zijn groene keuzes gemaakt, in de gehele bedrijfsvoering speelt het milieu een belangrijke rol.

Zero Waste
Helemaal bijzonder is de Green Machine, een voedselvermaler waardoor slechts 20% van het restaurant-afval overblijft. Een uniek systeem waar slechts een paar van in Nederland staan. Dat scheelt niet alleen in de opslag, ook in het transport bij het afvoeren van afval. Verspilling zoveel mogelijk voorkomen is een belangrijk thema binnen Pier 7. Daarom wordt voor de take-away alleen gewerkt met 100% biologisch afbreekbaar plastic en kartonnen trays die bovendien 100% composteerbaar zijn.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding