bruisende zaken

Op zoek  naar een goede opvang?

Op zoek naar een goede opvang?

01-06-2020

Elk kind verdient een goede start op de basisschool. Amira Kindercentrum heeft zichzelf als doel gesteld om het kind zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschooltijd. Naast de liefdevolle omgeving waarbij het thuisgevoel wordt gecreëerd, staat met name het ontwikkelingsgericht werken (waarin spelenderwijs wordt geleerd) voorop. De kinderen krijgen de mogelijkheid om zichzelf te zijn. De missie van Amira Kindercentrum: het kind spelenderwijs ‘klaarstomen’ voor een goede start op de basisschool.

Babygroepen De groene en roze groep zijn beide een babygroep waar kinderen van 0-2 jaar worden opgevangen.

De groepen zijn specifiek ingericht voor baby’s. Er heerst een rustige sfeer op de babygroepen. De jongste baby’s volgen hun eigen ritme en krijgen individuele activiteiten aangeboden. De dreumesen leren om naast elkaar te spelen en samen een activiteit te doen. Er wordt met hen rustig toegewerkt naar het volgen van een vast ritme ter voorbereiding op de peutergroep... De kinderen houden zoveel mogelijk hetzelfde dagritme aan als thuis, waarbij wij de aansluiting zoeken met het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Peutergroep De paarse groep is de peutergroep waar kinderen van 2-4 jaar worden opgevangen. De groep is specifiek ingericht voor de peuters.

Zo zijn er diverse hoekjes waar de kinderen tot spel kunnen komen. Er is een ontwikkelingsgericht activiteitenprogramma waarbij rekening wordt gehouden met de diverse ontwikkelingsstadia waarin de peuters zich bevinden.

De peutergroep is qua structuur en leermogelijkheden te vergelijken met een voorschoolse opvang.

Het doel is om kinderen spelenderwijs klaar te maken voor school. Hoewel dit uiteraard ook centraal staat in de andere groepen, kan het in de peutergroep iets meer tot uiting komen.

Amira Kindercentrum Zaandam B.V. (en Hoorn B.V.) Hof van Zaenden 67, Zaandam 075 - 615 22 93 info@amirakindercentrum.nl www.amirakindercentrum.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)