Column

Het is veilig

Het is veilig

01-06-2020

Waarom zijn Medi-Mondzorg Mondhygiënisten en alle andere mondzorgpraktijken nu weer reguliere zorg gaan leveren ondanks de intelligente lockdown? Waarom mag de kapper niet open (als ik dit stukje schrijf) en wij wel?

Dat komt doordat de mondzorgkoepels een wetenschappelijke commissie hebben opgericht. Onze sector is gewoon een vreemde eend in de bijt. We worden niet als contactberoep gezien, maar als zorgverleners.

We hebben daarmee zorgplicht. Een kapper is simpelweg geen zorgverlener, heeft geen zorgplicht en is wel een contactberoep. Wij hebben altijd al te maken met rondvliegende virussen en behandelen ook gewoon HIV-patiënten. Infectiepreventie maakt ook een groot deel uit van onze opleidingen. Onze maatregelen zijn zeker wel verscherpt, dat zult u merken als u bij ons op bezoek komt.

Dan vergeet ik nog iets heel belangrijks te vermelden. Mondzorg is niet voor de mooi. Ja, ook wel natuurlijk, maar in basis behoren wij tot de Gezondheidszorg.

Het virus wordt via de mond verspreid. Een mond die niet gezond is, is bevattelijker voor het virus. Een gezonde mond kan juist een barrière vormen voor veel ziektes. Dus laat bacteriën in je tandplak en tandsteen geen geplaveide weg aanleggen voor virussen.

Dus altijd welkom bij ons. Uw behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)