Column

Wat kan nu wel weer – leven na COVID-19

Wat kan nu wel weer – leven na COVID-19

01-07-2020

Na een periode van de intelligente lockdown, gaan we nu weer richting een beetje vrijheid. Nog steeds is het maximale aantal in de aula 30 personen, maar sinds 2 juni is het wel weer mogelijk om na te praten na het afscheid met een hapje en een drankje. Dat is echt fijn!

Het is wel een aangepast samenzijn. Op de meeste plaatsen moeten de mensen zitten aan tafels, staan en lopen mag niet. Alles is geregeld op 1,5 meter en er zijn looproutes uitgezet in de koffiekamers. Op sommige plekken zijn de koffiekamers te klein en wordt er uitgeweken naar een andere ruimte. Daarnaast heeft iedere locatie een ander (kleiner) aanbod aan consumpties. Maar het voelt als een nieuw hoofdstuk en we zijn blij met deze verruiming!

Nazorg

Om nabestaanden te begeleiden tijdens deze moeilijk periode biedt Mirelle van Ligthart Uitvaartzorg nazorg aan. Onze medewerkster van nazorg neemt contact met u op om te vragen hoe het vandaag met u gaat en wat zij voor u kan betekenen. Na de uitvaart kunnen er verschillende vragen ontstaan over de nieuwe situatie en over alles wat er op nabestaanden afkomt. Wij helpen u, als u daar behoefte aan heeft, een antwoord te vinden op praktische vragen en op eventuele emotionele hulpvragen zoals: ‘Is het normaal wat ik nu ervaar?’ en ‘Hebben anderen dit ook?’ Persoonlijk bezoek zullen wij derhalve in overleg met u uitstellen zolang de maatregelen van kracht zijn. Telefonische nazorg blijven wij uiteraard verlenen. We zijn ons ervan bewust dat de coronacrisis van invloed is op de kwaliteit van ieders leven.

Voetreflexologie

Voetreflexologie benadert het verlies en verdriet vanuit een liefdevolle houding, waarbij ruimte is om uiting te geven aan deze emoties. Voetmassages helpen om dichter bij uw gevoel te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid. Door uiting te geven aan deze gevoelens ontstaat er ruimte voor heling. Mirelle Draaijer van Ligthart Uitvaartzorg werkt samen met Nynke Vis, voetreflexologe.

Reflexologie na COVID-19

Dat corona ons leven op z’n kop heeft gezet is duidelijk. Goed voor ons immuunsysteem zorgen, horen we de laatste tijd steeds vaker.

Maar hoe doen we dat? Door middel van voetreflex behandeling volgens de TCM (Chinese geneeskunde) is het mogelijk om ons immuunsysteem nog beter te versterken. Voor diegenen die het coronavirus hebben gehad, is het belangrijk om goed te herstellen.

Wat behandel ik hierbij?

Meridianen (energiebanen, ook wel acupunctuurpunten) behandel ik (zonder naalden) door middel van massage. Welke? Dat is afhankelijk van de klachten. De nier/blaas meridiaan is bijvoorbeeld onder andere verantwoordelijk voor een goed immuunsysteem. De reflexzones onder en op je voeten, die corresponderen met organen, lymfe en weefsels, behandel ik met zachte en soms stevige druk. Blokkades kunnen op deze manier opgeheven worden zodat er weer een goede doorstroming mogelijk is.

Graskarper 24, Krommenie | 06-27575871 | www.nynkessalon.nl

Ligthart Uitvaartzorg | Weiver 7 1561 XA Krommenie Telefonisch bereikbaar: 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding