Column

Zonder liefde   is er geen rouw

Zonder liefde is er geen rouw

01-08-2020

Liefde zorgt voor een plek in het hoofd en hart. Juist jouw liefde maakt het verlies zwaar en en maakt het hard. Er zijn veel dingen die je kunt doen om te rouwen. Zorg dat het bij jou past.

Mijn liefdevolle suggestie voor jouw rouwproces: ‘Rouw is … hart werken’.

Rouw is het verwerkingsproces van emoties en pijn wanneer je iemand verliest die je dierbaar is. Het kent geen vaste regels. Er is geen stappenplan dat je kunt volgen om door jouw rouwproces heen te komen.

Belangrijk is om rouw een kans te geven. Om jouw verdriet om het verlies er te laten zijn. Want de buitenwereld vindt vaak al zo snel dat ‘het nu maar eens klaar moet zijn’, dat je ‘nu maar eens door moet gaan met je leven’. Er zijn veel dingen die je kunt doen om te rouwen. Zorg dat het bij jou past. Laat je door niemand zeggen hoe het moet.

Schrijven maakt vrij. Met je pen op papier leg je een verbinding tussen hart en hoofd en wanneer je schrijft komen de woorden als vanzelf.

Het papier heeft geen oordeel. Het is leeg en aanvaardt de inkt van jouw verdriet. Om jou te helpen bij jouw rouwproces heb ik het boek ‘Rouwen is hart werken’ gemaakt. Het is geen leesboek. Het is een verwerkingsboek. Het geeft ruimte aan emoties en verdriet. Je kunt erin schrijven wat je wilt: je verdriet, je vreugde, je herinneringen, je belevenissen.

Alles om woorden te geven aan het rouwproces waar jij of een dierbare in zit.

Het boek ‘Rouw is … hart werken’ kun je bestellen via de webwinkel op www.ligthartuitvaartzorg.nl of maak een afspraak om het boek op te halen.

06 34 76 89 26 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding