Column

Houvast en troost

Houvast en troost

01-03-2021

Na het overlijden van uw geliefde naaste komt er enorm veel op u en uw familie af. Onder deze omstandigheden is helder denken en juist handelen niet altijd eenvoudig. Maar u wilt uiteraard wél de regie in handen houden.

‘Samen met u verzorgen we de unieke en persoonlijke uitvaart van uw dierbare. Onze taak is luisteren, ontzorgen en organiseren.’

Hier ligt onze taak: wij helpen met zorg op maat en met praktische ondersteuning waar nodig. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, denken mee en geven suggesties. Het spreekt voor zich dat wij openstaan voor alle religies, culturen en eigen (spirituele) invulling. Wij nemen zorg uit handen en creëren rust, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Vrijwel alles mogelijk

Een bijzondere kist of een mooi baarkleed, livemuziek, een originele grafsteen, aandacht voor kinderen, een verrassende locatie, sober of juist geheel in stijl, een openbaar afscheid of in besloten kring. Langzaam maar zeker krijgt de uitvaart de gewenste vorm. Nu de uitvaarten weer in een kleine kring moeten plaatsvinden, is het mogelijk een liveverbinding te maken op locatie, zodat belangstellenden thuis mee kunnen kijken. Ook een opname laten maken van de plechtigheid behoort tot de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen om de plechtigheid in besloten kring te houden en op een bijzondere datum een herdenkingsdienst te organiseren.

Tip: nodig een nabestaande uit voor een wandeling, kopje koffie of voor een etentje, dit is ook zeer waardevol.

Zonder liefde is er geen rouw

Liefde zorgt voor een plek in hoofd en hart. Juist uw liefde maakt het verlies zwaar en daardoor is het hard werken. U beseft dat u dat wat u hebt verloren mist, iedere dag, iedere minuut, iedere seconde. Of het nu uw baan is, een kind dat uitvliegt of een dierbare naaste die overlijdt.

Mijn liefdevolle suggestie voor uw rouwproces

Schrijven maakt vrij. Met uw pen op papier legt u een verbinding tussen hart en hoofd en wanneer u schrijft, komen de woorden als vanzelf. Het papier heeft geen oordeel. Het is leeg en aanvaardt de inkt van uw verdriet. Om u te helpen bij uw rouwproces heb ik het boek ‘Rouw is… hard werken’ gemaakt. Het is geen leesboek. Het is een verwerkingsboek. Het geeft ruimte aan emoties en verdriet.

U kunt erin schrijven wat u wilt:
• Uw verdriet
• Uw vreugde
• Uw herinneringen
• Uw belevenissen Het boek is ook te koop om weg te geven.

Weiver 7, Krommenie 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding