Column

Een uitvaart in coronatijd

Een uitvaart in coronatijd

01-04-2021

Afgelopen maand zat ik aan tafel met echtgenote Nancy, zoon Job en dochters Jessica en Sanne. Vader Jack was overleden. We bespraken hun wensen. Ze wilden een condoleance aan huis, maar gezien de huidige coronasituatie hebben we dit alleen voor zeer naaste mensen gedaan. Jack hield van veel mensen om zich heen, van gezelligheid en van een feestje. Helaas was dit bij zijn afscheid niet mogelijk.

‘Samen met u verzorgen we de unieke en persoonlijke uitvaart van uw dierbare. Onze taak is luisteren, ontzorgen en organiseren.’

Na een nachtje goed slapen besloten we om mensen te vragen een muzieknummer aan te leveren. De lijst met nummers werd via Spotify gedeeld met de vrienden. Iedereen werd gevraagd om de laatste avond van Jack thuis vanaf 21.00 uur naar deze lijst te luisteren. Via de appgroep kregen we foto’s van hoe mensen aan Jack en het gezin dachten. De laatste avond met Jack. Geen feest, maar wel muziek.

De dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart brak aan. De vrienden, kennissen en familie verzamelden zich in de straat. Iedereen op 1,5 meter afstand en met 1 bloem in de hand. Jack zijn vader, schoonvader, Nancy, Job, Jessica en Sanne droegen Jack uit huis en plaatsten de kist op de oplegger van zijn tractor. Job reed stoer samen met zijn oom door de erehaag van mensen. Langzaam reed de tractor voorbij en konden de mensen de bloemen op de kist leggen. Langs het bedrijf, door een haag van personeel, reden we naar het crematorium. De vrienden, kennissen en overige familieleden hadden een toegangscode tot de livestream ontvangen, waardoor ze de plechtigheid thuis mee konden kijken.

Na de dienst werden er in de zaal drankjes uitgedeeld en zo proostten we met elkaar op het leven. Het veel te korte leven van Jack…

Afscheid

In het nagesprek met Nancy vertelde ze dat ze met een warm gevoel terugkijkt op een mooi, Jack waardig, afscheid. Als het weer mogelijk is, zal ze misschien de playlist gebruiken tijdens een herdenkingsbijeenkomst in de schuur op het bedrijf.

Weiver 7, Krommenie 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)