Column

Parodontitis en COVID-19

Parodontitis en COVID-19

01-04-2021

Onlangs is er een verhelderend artikel in een belangrijk medisch tijdschrift in de parodontologie* verschenen, over het verband tussen parodontitis** en het verloop van het COVID-19 virus.

Uit het onderzoek blijkt dat parodontitis geassocieerd is met een hoger risico op IC-opname, de behoefte aan beademing en het overlijden aan COVID-19. Daarbij komt kijken dat 80% van de patiënten die ernstige complicaties van het coronavirus ervaarden, tandvleesontsteking hadden. Uiteindelijk wordt in het artikel geconcludeerd dat er natuurlijk meer onderzoek nodig is om het werkelijke verband tussen parodontitis en COVID-19 beter te begrijpen, maar ook dat tandvleesaandoeningen een belangrijke rol spelen bij allerlei lichamelijke aandoeningen en duidelijk een rol spelen bij het verergeren van ontstekingen en COVID-19 complicaties.

Al met al weer een duidelijke aanwijzing dat een goede mondhygiëne ontzettend belangrijk is. Daarom is het heel belangrijkrijk met enige regelmaat de mondhygiëniste te bezoeken om zeker te weten dat het goed gaat met je gebit en om het samen nog gezonder te maken.

* een medisch specialisme binnen de tandheelkunde dat zich richt op de steunweefsels van de tanden en kiezen: het kaakbot, het tandvlees ** ontsteking van het kaakbot en het tandvlees

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding