Adverteren werkt!

bruisende zaken

Een eigen bedrijf gestart? Zo maak je jezelf zichtbaar!

Een eigen bedrijf gestart? Zo maak je jezelf zichtbaar!

11-05-2021

Je bent je eigen bedrijf begonnen: wat nu? Je wil natuurlijk dat veel mensen jouw bedrijf zo snel mogelijk leren kennen en vervolgens blijven onthouden. Het maakt niet uit in welke branche je je bedrijf bent begonnen, veel mensen hebben een eigen onderneming dus je zult waarschijnlijk niet de enige zijn in jouw vakgebied. Lees hier hoe je jezelf met je bedrijf eruit laat springen.

Ga netwerken

Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten of potentiële opdrachtgevers; netwerken is altijd een goed idee. Maar hoe pak je dit nou aan? Netwerken draait om het leggen van interessante contacten die iets kunnen betekenen voor je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je je bedrijf goed kunt verkopen. Bedenk voor jezelf een praatje over je kernkwaliteiten die je altijd paraat hebt. Je zou kunnen netwerken tijdens bijvoorbeeld een congres of bij een beurs die voor jouw bedrijf interessant is. Je weet maar nooit wie je tegenkomt! Tegenwoordig zijn we helaas meer aangewezen op online netwerken. Dit kan ook een effectieve manier zijn; door veel mensen te volgen of te linken bouw je snel een groot netwerk op en ben je meer zichtbaar als bedrijf.

 

Zoekmachineoptimalisatie

Online zichtbaarheid voor je bedrijf houdt niet op bij sociale media. Je kunt er ook voor zorgen dat je bedrijf snéller gevonden wordt; dit bereik je met een betere vindbaarheid op het internet. Het doel van het vergroten van je vindbaarheid op internet is dat wanneer mensen op zoek zijn een bedrijf in jouw vakgebied ze als eerst bij jou uitkomen. Je kunt dan een bedrijf inschakelen dat een strategie bedenkt om jouw onderneming zo hoog mogelijk in de zoekresultaten op het internet te krijgen. Dit kan gunstig zijn voor je bedrijf, want je kunt op die manier met een relatief kleine investering grote resultaten bereiken.

 

Investeer in relatiegeschenken

Het woord zegt het al een beetje: een relatiegeschenk is bedoeld om relaties op te bouwen. Wanneer je investeert in kleinigheidjes met jouw bedrijfslogo erop om vervolgens weg te geven bij een zakelijke afspraak is de kans groot dat je een positieve indruk achterlaat. Denk bijvoorbeeld eens aan aanstekers bedrukken of gegraveerde pennen. Iedere keer wanneer je (potentiële) zakenrelatie de aansteker of pen ziet zal hij of zij aan jou en je bedrijf denken. Past een aansteker of een pen niet helemaal bij het imago van je bedrijf? De relatiegeschenken van Maxilia kunnen dan uitkomst bieden. Je kunt daar bijvoorbeeld ook kiezen voor mutsen, mokken of katoenen tassen met jouw bedrijfslogo erop.

 

Houd focus

Veel ondernemers verliezen zichzelf in andere activiteiten wanneer hun bedrijf niet zo goed loopt als gehoopt. Zorg ervoor dat mensen jouw onderneming kennen om jouw speciale product of service. Wanneer je er dingen naast gaat doen zal het voor consumenten niet meer duidelijk zijn waar je je op richt en zullen ze sneller afhaken en verder zoeken naar een bedrijf dat wel hun bedrijfsvisie duidelijk zichtbaar heeft. Het is goed om ambitieus te zijn, maar leer wel doelen te stellen en je eraan te houden.  

Wanneer je investeert in kleinigheidjes met jouw bedrijfslogo erop, is de kans groot dat je een positieve indruk achterlaat.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

BIKINI READY
BIKINI READY
De Zaanstreek Bruist

Poetsen alleen is niet genoeg
Poetsen alleen is niet genoeg
De Zaanstreek BruistHet verhaal van Marieke
Het verhaal van Marieke
De Zaanstreek BruistWilt u uw tanden laten bleken?
Wilt u uw tanden laten bleken?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter  dan genezen
Voorkomen is beter dan genezen
De Zaanstreek Bruist

Een sobere uitvaart
Een sobere uitvaart
De Zaanstreek Bruist


Snacken zonder schuldgevoel
Snacken zonder schuldgevoel
De Zaanstreek Bruist


Start met puin ruimen!
Start met puin ruimen!
De Zaanstreek Bruist

Parodontitis en COVID-19
Parodontitis en COVID-19
De Zaanstreek Bruist

Snacken zonder schuldgevoel
Snacken zonder schuldgevoel
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).