bruisende zaken

Voor iedereen de juiste hulp op maat!

Voor iedereen de juiste hulp op maat!

01-06-2021

Maar liefst één op de vier Nederlanders heeft te maken met een of andere vorm van huiselijk geweld. Dat varieert van psychisch tot daadwerkelijk fysiek geweld. Ook Stephanie Leyenaar kreeg ermee te maken. Ze merkte hoe moeilijk het was om de juiste hulp te vinden, met als gevolg dat ze langer dan nodig bleef hangen in haar ongezonde relatie. Dat moest anders kunnen! Nu zet ze alles op alles om andere mensen met www.hulpapp.nl op weg te helpen naar een beter leven.

‘Ik word hier heel blij van’

“Ik heb zelf ervaren hoe demotiverend het is als je je weg niet kunt vinden in het doolhof van hulpverlenende instanties en organisaties”, vertelt Stephanie. “Met de HulpApp moet hier een einde aan komen. Het is eigenlijk een navigatiemiddel dat iedereen die geconfronteerd wordt met huiselijk geweld - dus slachtoffers, buurvrouw, broer of hulpverlener - direct koppelt aan de hulp en/of de informatie die ze zoeken.”

Alles wat je nodig hebt

“Als je woont in bijvoorbeeld gemeente Zaanstad of Purmerend, dan krijg je ook echt alleen de hulp uit die regio aangeboden. Je krijgt bovendien alleen organisaties te zien die op dat moment van de dag ook daadwerkelijk bereikbaar zijn. Daarnaast kun je artikelen, blogs, cursussen en trainingen vinden in de HulpApp. Je voelt je al zo slecht als je in zo’n situatie zit, daarom proberen wij het jou zo makkelijk mogelijk te maken om de eerste stap te zetten. Op de manier die bij jou past.”

Het doel: landelijke dekking

HulpApp.nl is momenteel live in de regio Zaanstreek-Waterland, in Leiden, Alphen a/d Rijn en Katwijk en de regio Parkstad (Heerlen e.o.). Stephanie steekt er veel tijd en energie in om stap voor stap de gewenste landelijke dekking te krijgen. “Dat gaat langzamer dan ik zou willen”, lacht ze. “Maar dat geeft niet, ik word hier heel blij van.”

 

Stichting De Juiste Schakel | https://hulpapp.nl/ | https://dejuisteschakel.nl/

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)