Column

Poetsen alleen is niet genoeg

Poetsen alleen is niet genoeg

01-06-2021

Als ik naar de mondhygiëne bij mijn patiënten vraag, komen zij vaak niet verder dan één- of tweemaal daags tandenpoetsen. Maar met alleen tandenpoetsen maakt u niet uw volledige gebit schoon. Tandvleesproblemen beginnen daarom meestal tussen de tanden en kiezen.

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om ook tussen de tanden en kiezen te reinigen. Als u uw gebit reinigt door enkel te poetsen, maakt u uw gebit maar voor vijftig procent schoon. De haren van de tandenborstel komen namelijk niet tussen de tanden en kiezen en ook hier gaan veel plak en voedselresten zitten. Deze bacteriën laten na 24 uur afvalstoffen los, waardoor het tandvlees gaat ontsteken.

Het is daarom raadzaam om dagelijks met tandenstokers of ragertjes (tegenwoordig ook te koop van kunststof) tussen de tanden en kiezen te reinigen. In eerste instantie zal het misschien bloeden en wat gevoelig zijn, maar als u dit dagelijks volhoudt is de bloeding met vijf tot zeven dagen verdwenen en wordt het tandvlees mooi roze, stevig en gezond. Start dus nog vandaag!! Mocht u hier moeite mee hebben of advies nodig hebben in verband met het reinigen tussen de tanden en kiezen, dan bent, zonder verwijzing van tandarts, welkom bij ons in de praktijk. Twijfel niet en maak een afspraak.

Uw bezoek wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende tandartsverzekering.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)