Adverteren werkt!

bruisende zaken

Kom in beweging met pilates

Kom in beweging met pilates

01-07-2021

“Pilates is géén yoga”, Tanja Ossen kan het niet vaak genoeg benadrukken. Wat pilates dan wel is, laat ze je maar al te graag zien in haar eigen pilates studio in Wormer: Tanja Sports House of Pilates. “En reken maar dat je nooit meer anders wilt als je eenmaal pilates hebt geprobeerd”, lacht ze.

En Tanja kan het weten. Als steps- en aerobics instructrice kwam ze zo’n achttien jaar geleden bij de fysio terecht met een bilspier blessure. “Hoeveel ik destijds ook al sportte, die fysio raadde mij stabiliteitstraining aan en dan specifiek pilates. Niet mijn ding”, was Tanja’s eerste reactie. “Ik was van het dansen en springen.” Desondanks besloot ze toch om zich eens in pilates te verdiepen. Helemaal toen de fysio haar vroeg of het iets voor haar was om medisch fitness te gaan geven in een zaaltje in zijn praktijk. “Iets wat ik wel zag zitten en dankzij de opleiding die ik voor het geven van medisch fitness volgde bij Fysio Physics kwam ik wederom met pilates in aanraking. Vandaar dat ik naast de medisch fitness ook startte met een pilates klasje. En dat pakte ontzettend leuk uit…”

Locatie

Zo leuk zelfs dat ze nooit meer is gestopt met het geven van pilates lessen. In eerste instantie dus vanuit de fysiotherapiepraktijk, maar sinds een jaar of zestien vanuit haar eigen pilates studio. “In de loop der jaren zijn we steeds verder gegroeid en daardoor ook een paar keer van locatie veranderd omdat we letterlijk te groot werden voor de ruimte die we hadden. Waar ik nu zit, op de derde verdieping van Pakhuis Saigon, heb ik twee oefenzalen en zes reformer banken tot mijn beschikking. Ideaal! Maar als het aan mij ligt mogen we nog veel verder groeien”, lacht ze. “Want iedereen, jong, oud, man en vrouw, kan baat hebben bij pilates!”

Wat is pilates?

Maar wat is pilates dan eigenlijk precies? ‘Het is een trainingsmethode waarbij houding, coördinatie, stabiliteit, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is; een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen’, valt op internet te lezen. “Het is een lichaamsbeweging om lichamelijke klachten weg te nemen door het lichaam in zijn totaliteit te benaderen”, vult Tanja aan. “Een schouder kan bijvoorbeeld vanuit een litteken in de buik problemen ervaren. We kijken dus verder en groter en gaan met de nieuwste inzichten met je klachten aan de slag. Dit gebeurt trouwens ook regelmatig in samenwerking met de fysiotherapeut. Samen komen we verder!” Dit betekent overigens niet dat je per se klachten moet hebben om aan pilates te kunnen doen. “Integendeel, zoals gezegd is het goed voor iedereen. Bewegen is immers altijd goed en door het beoefenen van pilates kun je bovendien je prestaties bij andere sporten verbeteren, bijvoorbeeld doordat je spieren er soepeler van worden.” Iets waar ook in de topsportwereld al gebruik van wordt gemaakt. “Zo heb ik zelf ook een tijdje de voetballers van Ajax mogen ‘trainen’”, glimlacht Tanja.

Ervaar het zelf

In plaats van te lezen over pilates, raadt Tanja het iedereen vooral aan om het gewoon eens zelf te komen ervaren. “In onze studio bieden we lessen voor diverse doelgroepen. Van zwangerschapspilates tot power pilates en van medical pilates tot aerial pilates, oftewel pilates in de doeken. Op onze website is een compleet overzicht te vinden van het lesaanbod. Elke les wordt gegeven door een enthousiaste en deskundige instructeur. Hiervoor werk ik samen met vier andere instructeurs en zelf geef ik ook zo’n zestien uur in de week les. Ook na al die jaren vind ik het nog altijd heerlijk om te doen. Het menselijk lichaam fascineert mij nu eenmaal en ik leer er nog steeds nieuwe dingen bij. Ook doordat ik mij regelmatig bij laat scholen zodat je zeker weet dat je bij ons in deskundige handen bent.”

Tanja Sports House of Pilates | Pakhuis Saigon | Eigenaar: Tanja Ossen | Veerdijk 40E, Wormer | 06-11017594 | www.tanjasports.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Als de mondkapjes afgaan
Als de mondkapjes afgaan
De Zaanstreek Bruist


BIKINI READY
BIKINI READY
De Zaanstreek Bruist

Poetsen alleen is niet genoeg
Poetsen alleen is niet genoeg
De Zaanstreek BruistHet verhaal van Marieke
Het verhaal van Marieke
De Zaanstreek BruistWilt u uw tanden laten bleken?
Wilt u uw tanden laten bleken?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter  dan genezen
Voorkomen is beter dan genezen
De Zaanstreek Bruist

Een sobere uitvaart
Een sobere uitvaart
De Zaanstreek Bruist


Snacken zonder schuldgevoel
Snacken zonder schuldgevoel
De Zaanstreek Bruist


Start met puin ruimen!
Start met puin ruimen!
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).