Adverteren werkt!

Bruisende Zaken

Op deze wijze loopt alles gesmeerd

Op deze wijze loopt alles gesmeerd

12-07-2021

Met pech langs de weg staan is niet leuk. Helaas is dit tot op de dag van vandaag nog steeds een veel voorkomend fenomeen. Denk je aan autopech dan denk je al gelijk aan veel trammelant en onverwachte kosten, dat wil niemand! Eén van de meest voorkomende oorzaken voor autopech blijken motor gerelateerde oorzaken te zijn. Maar wist je dat je jouw kans op autopech al enorm kan verkleinen door gebruik te maken van de onderstaande informatie?

Voordelen van een passende motorolie

Een motorolie kopen die goed bij jouw auto past kan wonderen verrichten. Motorolie ofwel smeerolie is zoals de naam al verraadt, verantwoordelijk voor de smering van alle belangrijke onderdelen van een motorblok. Hierdoor speelt de olie dus ook een belangrijke rol in de verzorging van een auto en de duurzaamheid van de motor.

Door de smeerolie komt er een dun laagje tussen twee bewegende onderdelen van de verbrandingsmotor. Het gevolg hiervan is dat de wrijving tussen deze onderdelen vermindert. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat er minder kracht nodig is om de elementen in beweging te krijgen en er minder slijtage plaatsvindt.

Een motorblok kan aardig heet worden, maar gelukkig weet de juiste motorolie hier ook wel raad mee. Een andere functionaliteit van motorolie is dat het voor de koeling van de motor zorgt en tegelijkertijd reinigt en beschermt tegen ongewenste aantasting van het metaaloppervlak.

Olie peilen en verversen

Het peilen van het olieniveau in uw motor is vrij simpel, maar alsnog vergeten we vaak genoeg om het oliepeil te controleren. Het wordt zelfs aangeraden om dit elke maand te doen. Een te lage oliepeil heeft slechte gevolgen voor de motor van jouw auto. De gevolgen kunnen zich voordoen in de vorm van slijtage, wrijving en zelfs een oververhitting van de brandstofmotor.

Door het oliepeil te checken weet je natuurlijk of er voldoende olie in de motor zit. Je kan ook schade aan je motor voorkomen door met regelmaat de olie te laten vervangen. 

Kies de juiste motorolie

Je vraagt je natuurlijk af; ‘’Hoe weet je nou welke motorolie bij mijn auto past?’’
Nou dat is simpel, Oliehandel helpt jou met het vinden van de passende motorolie voor jouw auto. Zij beschikken over een groot assortiment aan motoroliën. Vul het kenteken van de auto of autotype in en op deze manier wordt er bepaald welke olie er in jouw voertuig gaat.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Als de mondkapjes afgaan
Als de mondkapjes afgaan
De Zaanstreek Bruist


BIKINI READY
BIKINI READY
De Zaanstreek Bruist

Poetsen alleen is niet genoeg
Poetsen alleen is niet genoeg
De Zaanstreek BruistHet verhaal van Marieke
Het verhaal van Marieke
De Zaanstreek BruistWilt u uw tanden laten bleken?
Wilt u uw tanden laten bleken?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter  dan genezen
Voorkomen is beter dan genezen
De Zaanstreek Bruist

Een sobere uitvaart
Een sobere uitvaart
De Zaanstreek Bruist


Snacken zonder schuldgevoel
Snacken zonder schuldgevoel
De Zaanstreek Bruist


Start met puin ruimen!
Start met puin ruimen!
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).