Column

Affirmaties!

Affirmaties!

01-03-2022

I Love Affirmations. Elke dag spreek ik mijn eigen geformuleerde affirmaties uit. Ze geven mij zelfvertrouwen.

Wat is een affirmatie? Een affirmatie is een gedachte en een gedachte is energie. Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Het betekent versterken of bekrachtigen.

Hoe vaker we een bepaalde gedachte hebben, hoe meer we daarin gaan geloven en dat krijg je bevestigd. Eigenlijk gebruiken we al van jongs af aan affirmaties, helaas zijn dat vaak geen positieve affirmaties. Zonde! De kracht van affirmaties zit ‘m in de herhaling. Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt, iets niet durft of dat het jou weer moet overkomen en het zal waarheid worden! Je trekt het aan. Je hebt namelijk je hersenen zo geprogrammeerd dat ze geloven wat je zegt en daardoor het onderbewustzijn beïnvloed.

Integreer nieuwe positieve gewoonte in je leven

Kies een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Bijvoorbeeld; *Ik Ben goed zoals ik Ben. *Ik Ben mentaal sterk en stabiel. *Ik Ben gezond. Affirmaties kunnen je ook bevrijden uit de greep van angst en zorgen, want ook dit zijn gedachten. Leer om te gaan met angsten, want dan kun je ze zien voor wat ze zijn: iets tijdelijks en niet per definitie reëel. Wees in het moment van hier en nu en ga niet zitten piekeren over wat in de toekomst zou kunnen gebeuren. Enkele voorbeelden om angst te verminderen: *Mijn angst is niet echt. * Ik laat angst, zorgen en spanning los. *Ik ben niet langer bang voor de toekomst. * Ik ben moedig. * Ik zit vol positieve, liefdevolle energie.

Herhaal de affirmaties in je hoofd op elk moment van de dag. Bij het opstaan of voor het slapengaan, in de badkamer, in de auto, op je werk. Op deze manier geef je tijd en ruimte om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren.

Wil jij je denkpatroon veranderen? Bestel mijn onlinecursus met affirmaties. Info vind je op mijn website.

LEEF, zoals jij eigenlijk zou willen!

Spiritueel LevensCoach voor Bewustwording & Verandering.

Blijf de bewaker van je eigen gedachten.

Voor meer informatie: Mind & Thoughts by Magda Hertog Albrechtstraat 79, Bovenkarspel 06-49412960 Bestel mijn onlinecursus! mind.thoughts2019@gmail.com www.mindthoughtsbymagda.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding