Column

Voor een fris & schoon gebit

Voor een fris & schoon gebit

01-05-2022

Een goed verzorgd gebit, dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook nog eens beter voor je gezondheid. Vandaar dat Willy Kloosterboer-Eschweiler, mondhygiëniste en eigenaresse van Medi-Mondzorg Mondhygiënisten, iedereen adviseert om regelmatig een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist. “Zowel met als zonder verwijzing van je tandarts ben je van harte welkom in mijn nieuwe praktijk.”

“Een gezonde mond is belangrijk voor je algehele gezondheid”

Als Willy het over een nieuwe praktijk heeft, bedoelt ze niet dat ze deze pas onlangs is gestart. Integendeel zelfs. “Al op mijn dertiende wist ik, na mijn eerste eigen kennismaking met een mondhygiëniste, dat ik dit werk wilde gaan doen. Ik vond het allemaal zó interessant!” Vandaar dat ze besloot om de opleiding tot mondhygiënist te gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. “Na mijn afstuderen in 1983 ben ik meteen aan het werk gegaan, volgend jaar zit ik dus alweer veertig jaar in het vak, en ik geniet nog steeds elke dag van mijn werk.”

Haar eigen praktijk

De eerste jaren van haar carrière werkte Willy in dienst van de kaakchirurgen bij Ziekenhuis De Heel in Zaandam. Tot ze in 2003 de kans kreeg om zich binnen het Zaans Medisch Centrum vrij te vestigen als mondhygiënist. “Een kans die ik met beide handen aangreep en nog steeds heb ik mijn eigen vrijgevestigde praktijk. Deze heb ik in de tussentijd nog een aantal jaar gerund vanuit Gezondheidscentrum Zaandam Oost, maar sinds 31 maart ben ik terug op de plek waar het voor mij ooit allemaal begon: het voormalige terrein van Ziekenhuis De Heel. Inmiddels staat hier een nieuwbouwwijk waar ik een huis heb gekocht en een praktijk aan huis heb gerealiseerd. De cirkel is wat dat betreft dus echt rond en alles komt nu samen op deze nieuwe en tegelijkertijd oude en vertrouwde plek.” In haar praktijk behandelt Willy zowel mensen die komen voor het op regelmatige basis schoon laten maken van hun tanden en kiezen, maar ook mensen die rondlopen met klachten als bloedend tandvlees, een vieze smaak, slechte adem of bijvoorbeeld tanden en kiezen die los gaan staan. “Als je dergelijke klachten hebt, is een bezoek aan een mondhygiënist echt aan te raden. Helemaal omdat een gezonde mond ook belangrijk is voor je algehele gezondheid. Veel mensen realiseren zich niet dat tandvleesontstekingen heftige gevolgen kunnen hebben voor de rest van je gezondheid, zonder dat je het in eerste instantie doorhebt. Daarom raad ik iedereen aan om twee keer per jaar een afspraak te maken bij een mondhygiënist om te zorgen voor een schone mond en problemen in de toekomst te voorkomen.”

Pijnvrij behandelen

Waarom je dan het best voor Medi-Mondzorg Mondhygiënisten kunt kiezen? “Poeh, wat een lastige vraag”, lacht Willy. “Wat ik vaak terughoor van mijn patiënten is dat ze het bijzonder waarderen dat ik niet zo hardhandig werk en dat mijn behandelingen redelijk pijnvrij zijn. Daardoor lukt het mij ook regelmatig om mensen met angst voor de tandarts van deze angst af te helpen door ze te laten ervaren hoe het ook kan. Soms behandel ik mensen die al heel lang niets aan hun gebit hebben laten doen en ik vind het een ontzettend mooie uitdaging om ook hun gebit weer helemaal schoon en gezond te maken.” Naast het schoonmaken van het gebit, geeft Willy haar patiënten ook altijd advies mee over hoe ze thuis zelf het best hun tanden en kiezen kunnen verzorgen. “De meeste mensen weten wel dat ze dat het beste dagelijks kunnen doen, maar niet iedereen doet het ook daadwerkelijk. Ik hoop ze door mijn advies en informatie toch wat bewuster te maken, zodat ze ook zelf wat meer aandacht gaan besteden aan het schoonmaken van hun tanden en kiezen. Maar ook dan geldt nog steeds: wacht niet tot je klachten hebt, maar ga gewoon twee keer per jaar naar de mondhygiënist!”

Medi-Mondzorg Mondhygiënisten Cornelis van Vugtstraat 8, Zaandam | 06-18172779 Eigenaar: Willy Kloosterboer-Eschweiler www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)