Column

Slechte adem

Slechte adem

01-06-2022

Een frisse adem, dat wil iedereen. Maar is uw adem ook fris? De meeste mensen met een slechte adem, ook wel halitose genoemd, merken het zelf niet. Maar de omgeving merkt het wel, zeker nu we geen mondkapje meer hoeven te dragen. Omdat er nog altijd een taboe op rust, kan dit problemen veroorzaken in sociale en intieme contacten. Daarom zou een partner of andere personen die dicht bij u staan hier altijd open over moeten zijn. Twijfelt u aan uw adem, dan kunt u dit natuurlijk ook altijd bespreken met uw tandarts of mondhygiënist.

Een slechte adem komt in 90% van de gevallen van de tong. Hier nestelen zich bacteriën die zwavelgassen loslaten. U kunt dit zien als een wit-geel beslag achterop de tong. Slechts zelden komt een slechte adem uit keel of maag-darmkanaal. Het kan ook zijn dat het komt door ontstoken tandvlees. Vaak zijn een paar simpele toevoegingen aan de mondverzorging thuis al voldoende om slechte adem tegen te gaan.

Voor advies over slechte adem kunt u bij mij een afspraak maken. U kunt zonder verwijzing bij mij terecht en de behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende tandartsverzekering.

‘Een slechte adem komt in 90% van de gevallen van de tong ’

Medi-Mondzorg Mondhygiënisten Cornelis van Vugtstraat 8, Zaandam | 06-18172779 Eigenaar: Willy Kloosterboer-Eschweiler www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)