Column

	Mondzorg… voorkomen is beter dan genezen

Mondzorg… voorkomen is beter dan genezen

01-12-2022

Nu het nieuwe (zorgverzekerings)jaar er weer aan zit te komen, moeten we met zijn allen weer eens na gaan denken over onze zorgpolis. De laatste weken is er veel in het nieuws dat mensen de aanvullende tandartsverzekering hebben geschrapt in verband met alle hoge kosten en daarom dus ook niet meer naar de tandarts gaan. Dit is natuurlijk een schrijnend probleem. We gaan dan weer terug naar vroegere tijden waarin alleen de rijken met een verzorgd gebit rondliepen.

Er gaan stemmen op om de tandarts vanuit het basispakket te gaan vergoeden, maar daar zal nog wel wat tijd en vele debatten overheen gaan.

Het is erg belangrijk om toch goed voor je gebit te blijven zorgen. Als je de mondzorg gaat mijden, kunnen er grote problemen ontstaan die erg slecht zijn voor je hele lichaam (denk aan hart- en spijsverteringsproblemen) en achterstallig onderhoud brengt uiteindelijk forse kosten met zich mee.

Neem bijvoorbeeld de beslissing om een keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle en daarnaast een à twee keer per jaar naar de mondhygiënist voor het noodzakelijke onderhoud. Dat is echt geen overbodige luxe en zo houd je toch de controle over je (gezonde) gebit. Overweeg deze kosten ten opzichte van een kleine tandartspolis.

Verder is het zeer belangrijk te weten dat kinderen tot achttien jaar vanuit het basispakket gratis naar de tandarts en de mondhygiënist gaan. Als u als volwassene dan niet meer gaat, ontneem uw kinderen dan geen gezond gebit en zorg dat zij wel gezien worden!!

Ik wens u fijne feestdagen en een mondgezond 2023!

Cornelis van Vugtstraat 8, Zaandam 06-18172779 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)