bruisende zaken

Verhaal van de familie Mandenmaker

Verhaal van de familie Mandenmaker

01-01-2023

Twee maanden geleden had ik een voorgesprek met de familie Mandenmaker. Vader Tom zou komen te overlijden. Ik schreef zijn wensen op. Na het gesprek heb ik de enveloppen aan de familie gegeven, want Tom had de wens om deze zelf te schrijven. Het ontwerp van de kaart heb ik gemaild. Tom wilde graag zelf de regie over zijn uitvaart hebben.

Op de voorkant van de kaart stond een foto van Tom in de stralende zon in zijn geliefde tuin, met naast zich zijn oranje koffer voor zijn laatste reis. Al lachend om dit toch wel hilarische moment zwaaide hij ons tegemoet. Daar hebben we een filmpje van gemaakt. Toen Tom dit zag, zei hij meteen: “Zo wil ik herinnerd worden, met een daverende lach zwaai ik de mensen uit.” Wat een prachtige energie had deze lieve man.

We bespraken zijn muziekkeuze. Tom zijn wens was om de plechtigheid te eindigen met de muziek van The Cats, The end of the show, met als klapstuk het zwaaiende filmpje.

Zijn kinderen vonden het moeilijk, maar ze hielden zich goed. Zo was hun vader. Altijd in voor een grap. Het zou een dag worden met een lach en een traan.

De dag naderde van Tom zijn verjaardag. Wat geef je een man die gaat sterven? Een doos sigaren, een fles wijn? Tom had aangegeven dat hij de een mand wilde. De kinderen bespraken met hun vader dat ze het een mooi idee vonden om hem een laatste huis te geven. Een stoere mand werd er uitgekozen. Dit paste echt bij hem.

De uitvaart verliep zoals we hadden besproken. Iedereen had een losse bloem meegenomen. Tijdens een muziekstuk heb ik de belangstellenden uitgenodigd om deze bloem in een bloemenband te steken. Zo werd het een mooie bloementuin om zijn mand.

Het laatste muziekstuk werd ingezet en het filmpje van een zwaaiende Tom spatte van de beeldschermen. Iedereen liep met een grote glimlach langs de mand naar de koffiekamer. Ik hoor het Tom zeggen: “Zo, geen treurig afscheid en iedereen gaat met een lach aan de frisdrank of wijn om het leven te vieren.”

Persoonlijk Betrokken Onafhankelijk Maatwerk

Weiver 7, Krommenie | 06-34768926 | mirelle @ligthartuitvaartzorg.nl | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)