Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Poetsen alleen  is niet genoeg…

Poetsen alleen is niet genoeg…

01-01-2023

Als ik naar de mondhygiëne vraag bij mijn patiënten, komen zij vaak niet verder dan alleen een of twee keer per dag tandenpoetsen. Maar met alleen tandenpoetsen maak je niet je volledige gebit schoon. Tandvleesproblemen beginnen daarom meestal tussen de tanden en kiezen.

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om ook tussen de tanden en kiezen te reinigen. Als je je gebit reinigt door alleen maar te poetsen, maak je je gebit maar voor vijftig procent schoon. De haren van de tandenborstel komen namelijk niet tussen de tanden en kiezen en ook hier gaan veel plak- en voedselresten zitten. Deze bacteriën laten na 24 uur afvalstoffen los, waardoor het tandvlees gaat ontsteken. Het is daarom raadzaam om dagelijks met tandenstokers of ragertjes (tegenwoordig ook te koop van kunststof) tussen de tanden en kiezen te reinigen. In eerste instantie zal het misschien bloeden, maar als je dit dagelijks volhoudt, is de bloeding met vijf tot zeven dagen over en wordt het tandvlees mooi roze, stevig en gezond. Start dus nog vandaag! Ontstoken tandvlees is namelijk zeer schadelijk, niet alleen voor het behoud van het gebit, maar voor de algehele gezondheid! Mocht u hier moeite mee hebben, dan kunt u altijd een afspraak met mij maken. Uw bezoek wordt geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende tandartsverzekering vergoed en u bent vrij in de keuze van uw mondhygiënist.

Cornelis van Vugtstraat 8, Zaandam 06-18172779 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)