bruisende zaken

Nooit meer zorgen over anticonceptie?

Nooit meer zorgen over anticonceptie?

01-04-2023

Een sterilisatie bij de man is een eenvoudige ingreep aan de zaadleiders waardoor er geen bevruchting meer kan plaatsvinden. Het is het betrouwbaarste voorbehoedsmiddel. Bij de ingreep snijdt de uroloog een stukje tussen beide zaadleiders uit. Een sterilisatie van de man wordt ook wel een vasectomie genoemd.

Aan de voorzijde van de balzak wordt de zaadleider tussen de vingers genomen; dit gebied wordt plaatselijk verdoofd. Hierna wordt een kleine snee gemaakt en wordt de zaadleider opgepakt met een klem. Vervolgens wordt een stukje zaadleider van ongeveer een tot twee centimeter verwijderd. De uiteinden worden dichtgebrand. De huid wordt gehecht met niet oplosbaar materiaal. Hetzelfde gebeurt aan de andere kant. De operatie duurt ongeveer dertig minuten.

Na een week komt u bij dokter Andre van Loenen voor controle en verwijdert hij de hechtingen (vaak zijn ze er al zelf uitgevallen). Tot ongeveer drie maanden na de ingreep bevatten de zaadleiders nog zaadcellen, die in staat zijn een zwangerschap te veroorzaken. Bij iedere zaadlozing vermindert het aantal zaadcellen. Zolang in het onderzochte vocht nog zaadcellen aanwezig zijn, bent u nog vruchtbaar en dient u of uw vrouw/partner nog anticonceptiemiddelen te gebruiken.

Na drie maanden wordt gecontroleerd of er nog zaadcellen aanwezig zijn. U moet dan een spermamonster inleveren bij het laboratorium in het ziekenhuis. De kans dat na sterilisatie toch weer een verbinding tussen de uiteinden van de zaadleiders ontstaat, is zo goed als uitgesloten (1 op de 50000).

Sterilisatie van man | Botox-Fillers | Diagnostiek | Ooglidcorrectie | Gynaecologie | Huidchirurgie

‘Ik kan weer zorgeloos genieten’

Dr. C.W.H. van Raaltenpark 3, Zaandam | 075 - 616 98 73 | dokterandrevanloenen@gmail.com | www.dokterandrevanloenen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)