bruisende zaken

Minder mensen,  meer verbondenheid

Minder mensen, meer verbondenheid

01-05-2023

Zondagochtend vroeg werden we gebeld door de familie. Moeder Sonja was in het ziekenhuis overleden. We mochten haar van de afdeling ophalen. Ik belde de chauffeur van de rouwauto uit zijn bed en sprong zelf onder de douche. Samen gingen we richting het ziekenhuis.

Na de verzorging brachten we moeder naar huis en bespraken we onder het genot van een kopje thee de uitvaart. Meteen vertelden de dochters dat moeder dol was op de natuur. Haar tuin stond vol met bloeiende bloemen en planten. Een lege stoel stond nog symbolisch in het midden van de tuin.

Dinsdag gingen we langs de begraafplaats om een mooi plekje voor Sonja uit te zoeken. We kozen een zonnig plekje uitkijkend op een weiland. Ze moest dan wel andersom in het graf, maar ook dat is mogelijk.

In de kerk bij de begraafplaats is voor de ceremonie een kleine ruimte beneden en een grote ruimte boven. De trap is dan wel een uitdaging. Gezamenlijk kwamen we op het idee om de plechtigheid buiten te organiseren. Vlak bij het uitgekozen graf was een geschikt stukje natuur. Ook de muziek moest buiten worden verzorgd. Dat bleek geen probleem. Alles zat mee, ook het weer zag er goed uit. Het zou een stralende, zonnige dag worden.

Zaterdag was de uitvaart. We hadden de mensen die niet bij de uitvaart konden zijn gevraagd om een erehaag te vormen. Collega’s van Sonja en ook buren en bekenden van de familie stonden in de haag. Het was een mooi en indrukwekkend lint van mensen. Rijdend door deze laatste groet van bloemen en mensen kwamen we aan op de begraafplaats. De familie droeg de kist naar de aangegeven plaats terwijl de muziek speelde. In de natuur en omringd door bloemen, bijen en vogels gaven we met elkaar gehoor aan haar laatste wens.

Minder mensen bij een uitvaart doet niets af aan de verbondenheid. Het gaat echt om de intensiteit van het afscheid nemen.

Persoonlijk Betrokken Onafhankelijk Maatwerk

Weiver 7, Krommenie | 06-34768926 | mirelle @ligthartuitvaartzorg.nl | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding